Presedintele ANAD a dat noi detalii in cazul de dopaj de la Astra: "Suntem obligati sa respectam codul! Greseli nu se accepta!" Cand se va da un verdict final

Presedintele ANAD a dat noi detalii in cazul de dopaj de la Astra: "Suntem obligati sa respectam codul! Greseli nu se accepta!" Cand se va da un verdict final

Alexandru Ionita, Kehinde Fatai si Takayuki Seto sunt suspendati temporar de catre Comisia de disciplina.

Cei trei sunt acuzati ca au folosit o metoda interzisa si, in cazul in care se va dovedi ca intr-adevar au gresit, ar putea primi suspendari foarte mari.

Cristi Balaj, presedintele Agentiei Nationale Anti Doping a facut noi dezvaluiri despre stadiul in care se afla procesul celor trei fotbalisti ai Astrei.

Fostul arbitru FIFA a spus a fost stabilit un nou termen pentru 18 februarie si a explicat ca acest lucru poate reprezenta apropierea de o decizie finala.

"S-a stabilit noul termen, este 18 februarie. De obicei, atunci cand se programeaza un nou termen mai scurt, in mai putin de o luna, inseamna ca s-a ajuns pe final cu spetele. Sportivii nu au fost fizic acolo, sedinta a fost in regim online. 

ANAD nu sanctioneaza clubul, nu propune depunctarea. Forul organizator, conform legii, este cel care ia aceasta decizie. Dar cunosc ce prevede legea, cunosc articolul la care se incadreaza faptele, dar nu mi se pare corect sa-mi dau cu parerea.

Nivelul sanctiunii este diferit atunci cand nu a existat intentie. Suntem obligati sa respectam codul, greseli nu se accepta. Codul a devenit drastic la nivel mondial. Noi de la ANAD nu participam la dezbateri, doresc doar o decizie corecta", a spus Balaj la Digi Sport.

Sursa foto: Gazeta Sporturilor

VIDEO PROTVPLUS.RO

Pedepse sporite pentru conducerea pe contrasens, pe autostradă. Permisul ar putea fi suspendat patru luni
BRAT
Modifică setările cookies