Politicianul pe care Gigi Becali îl voia ministru al Apărării, în lojă la derby-ul cu Rapid

fcsb - rapid FCSB Gigi Becali Mapn rares bogdan Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 16:40
Data actualizarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 16:46

Socrul său a fost acționar la CFR Cluj. 

În vara acestui an, eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și lider al delegației române din PPE, a dezvăluit că este fan al Universității Cluj. 

Socrul politicianului, fost acționar la CFR Cluj

El susține că este suporter înfocat al "Șepcilor Roșii", deși este vecin în Pipera cu Gigi Becali, are aceleași afinități politice cu latifundiarul și este des invitat la meciurile FCSB, iar socrul său a fost mult timp acționar la CFR Cluj. Vasile Vita, tatăl soției sale, deține distribuitorul de produse electronice Vitacom Cluj și este unul dintre cei mai vechi antreprenori din județul Cluj. Acesta a deținut mulți ani acțiuni la clubul din Gruia, alături de Arpad Paszkany (Ecomax, Sigma Center, Polus, Trigranit) și Ștefan Gadola (EnergoBit), dar nu a mai continuat colaborarea cu clubul vișiniu, după preluarea sa de către Neluțu Varga

Rareș Bogdan a pierdut din noul postul de șef al MApN

Bogdan a fost aproape să fie numit ministrul al Apărării, în octombrie 2021, fiind propunerea PNL pentru ocuparea acestei funcții în guvernul lui Nicolae Ciucă, după scoaterea USR de la guvernare. Atunci s-a speculat că numirea sa ar putea aduce FCSB din nou în Ghencea, pentru a evolua pe noua arenă de 100 de milioane de euro. Ulterior, postul a fost acontat de Vasile Dîncu (PSD), un alt politician puternic legat de Cluj-Napoca și despre care s-a spus că ar avea influență asupra conducerii campioanei CFR Cluj.

Săptămâna trecută, Bogdan a făcut presiuni prin declarații publice asupra lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, ca social-democrații să cedeze MApN-ul către peneliști, dacă nu numesc mai repede un înlocuitor pentru Dîncu, care a demisionat după declarații considerate controversate în privința războiului din Ucraina și a negocierilor de pace cu Rusia. În final, postul a fost ocupat de Angel Tîlvăr, care a intrat în atenția presei, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea l-a acuzat, în 2020, că și-a redactat lucrarea de doctorat cu resurse și cu ajutorul angajaților Muzeului Vrancei. 

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!