ANALIZĂ O veste bună, un semnal de alarmă și o decizie pusă sub semnul întrebării. Trei concluzii după FCSB - Sepsi 2-1

FCSB - SEPSI concluzii Darius Olaru FCSB sepsi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Martie 2024, 07:44
Data actualizarii: Luni 18 Martie 2024, 08:28

FCSB a început play-off-ul așa cum trebuia să-l înceapă, 2-1 cu Sepsi pe Arena Națională într-un meci în care liderul SuperLigii nu a impresionat, dar a făcut destul pentru a învinge o echipă covăsneană cu puține orizonturi concrete.

Elevii lui Elias Charalambous pleacă în vacanță liniștiți, cu un avans de șapte puncte față de Univ. Craiova și Rapid, și cu senzația că la întoarcerea după pauza echipei naționale pot face următorii pași decisivi spre titlu.

Care sunt concluziile de tras despre jocul vicecampioanei?

S-a întors în sfârșit Olaru

Suspendat pentru două etape pe finalul sezonului regular, Darius Olaru a fost anihilat foarte ușor în derby-ul cu Rapid, pierdut cu 0-4, iar adevărata sa revenire s-a produs duminică seară pe Arena Națională. Căpitanul FCSB-ului a avut un ritm de joc mult mai bun decât contra Rapidului, și-a reluat rolul de conducător de joc de la mijlocul terenului, a intrat mult mai eficient între liniile adverse și, de data aceasta, a avut și realizări importante pe faza ofensivă.

Olaru a creat faza din care Florinel Coman a marcat golul de 1-0, apoi, în repriza a doua, a știut să citească foarte bine jocul și a mai oferit alte două momente periculoase la poarta lui Moldovan. Mai întâi a găsit un culoar imens în defensiva adversă și l-a lăsat pe Coman singur cu portarul, apoi goalkeeper-ul oaspeților i-a respins un șut bun din interiorul careului. O schimbare vizibilă în bine pentru liderul roș-albaștrilor, una venită la timp pentru ca meciurile cu Irlanda de Nord și Columnbia să-l prindă în formă.

Atenție la Dawa și Ngezana

Dispunerea ofensivă a lui Storck, doar cu Debeljuh în avanposturi, nu ar fi trebuit să le pună prea mari probleme fundașilor centrali ai celor de la FCSB, mai ales că Lixandru și Șut au făcut un meci bun la centrul terenului și nu le-au permis adversarilor să vină direct cu fața spre stoperii vicecampioanei.

Fără să fie puși sub vreo presiune constantă în niciun moment al meciului, Dawa și Ngezana și-au adus aminte de startul sezonului și au încetat să mai fie fundașii siguri din ultima perioadă. Ambii au greșit multe pase ușoare, cu un "plus" la acest capitol pentru Dawa, schimbat la pauză cu Alhassan, au părut de multe ori ezitanți în intervenții și i-au permis lui Debeljuh să iasă în evidență chiar dacă nu a fost ajutat prea mult de coechipieri.

Chiar dacă FCSB s-a impus și Sepsi nu a avut niciun șut pe poartă în partea a doua, semnalul de alarmă există și trebuie luat în serios, pentru că etapa viitoare Dawa și Ngezana vor da peste Louis Munteanu, un vârf mult mai complet și eficient decât Debeljuh.

Lecție de "așa nu": a patra variantă de fundaș dreapta nu a funcționat

Singura dilemă pentru 11-le de start al lui Gigi Becali a fost legată de fundașul dreapta, post pe care Alexandru Pantea l-a lăsat descoperit până la finalul acestui sezon. Odată cu dispariția fotbalistului care bifa și regula Under 21, s-ar fi părut că patronul și staff-ul tehnic se vor îndrepta spre ceilalți doi apărători dreapta de meserie din lot, Vali Crețu sau Nana Antwi, dar pe teren a apărut Ovidiu Popescu.

Destul de sigur pe el în apărare, cel asemănat cândva cu Lampard nu are capacitatatea de a ajuta ofensiva pe plan ofensiv, iar jocul plat l-a făcut să rămână la vestiare încă de la pauză. Crețu, ales în fața ghanezului venit din iarnă, a adus din nou plusul de energie și a fost la un pas să se aleagă cu o pasă decisivă pentru Coman, dar a fost semnalizat în ofsaid înaintea centrării de gol. Iar varianta din repriza a doua pare, totuși, superioară improvizației din start.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!