Un nou cutremur în Formula 1! "Creierul" de la Red Bull Racing este ademenit cu un salariu de 100 milioane €

Adrian Newey Formula 1 Red Bull Racing F 1 Adrian Newey, inginerul șef de la Red Bull Racing, alături de Lewis Hamilton/ Foto IMAGO
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2024, 10:11
Data actualizarii: Marti 30 Aprilie 2024, 18:29

Bursa transferurilor din Formula 1 se anunță extrem de spectaculoasă în acest an. Lewis Hamilton (39 de ani) a semnat cu Ferrari, dar acesta pare să fie doar începutul.

În aceste zile se discută foarte mult despre viitorul lui Adrian Newey (65 de ani), inginerul șef de la Red Bull Racing. Britanicul este considerat "creierul" echipei, fiind omul responsabil cu designul monopostului de Formula 1. El a pus bazele fiecărei mașini cu care Red Bull Racing a devenit campioană mondială în F1. Newey lucrează din 2006 pentru gigantul austriac.

Adrian Newey, curtat de Ferrari și Aston Martin

Potrivit La Gazzetta Dello Sport, două echipe de top au pus ochii pe Adrian Newey în acest moment. Ar fi vorba despre Ferrari și Aston Martin.

La Ferrari, Newey ar putea face echipă cu Lewis Hamilton. În schimb, Aston Martin îi pune pe masă o ofertă de 100 de milioane de euro! Patronul echipei, miliardarul Lawrence Stroll (64 de ani), vrea să-i ofere inginerului un contract pe patru ani.

În acest fel, Stroll este convins că Newey ar avea timp să pună la punct o mașină de top pentru Aston Martin. De asemenea, ideea de a lucra pentru o echipă britanică i-ar putea surâde geniului de la Red Bull Racing.

Ruptura de la Red Bull Racing

Chiar dacă este omul din spatele succesului echipei Red Bull Racing, Adrian Newey ar vrea să facă o schimbare în viața sa. Acesta mai are contract cu gigantul austriac până la finalul anului 2025, dar în prezent negociază desfacerea contractului la finalul acestui sezon. În acest fel, inginerul ar putea începe sezonul viitor alături de altă echipă din "Marele Circ".

A contat mult și scandalul sexual de la Red Bull Racing. Potrivit presei din străinătate, au apărut mai multe tensiuni după ce directorul echipei, Christian Horner (50 de ani), a fost acuzat de "comportament inadecvat". Mai multe angajate din cadrul echipei s-ar fi plâns că au primit poze nud din partea șefului Red Bull Racing. Horner a fost găsit nevinovat de o anchetă internă, dar se pare că Newey se afla în contradictoriu cu acesta de mai mult timp. Aceasta ar fi fost doar picătura care a umplut paharul.

Pe lângă contribuția pe care a avut-o la Red Bull Racing, Adrian Newey a mai lucrat de-a lungul carierei pentru Williams și McLaren. Și aici a reușit să câștige trofee în "Marele Circ".

Ferrari l-a mai dorit pe inginerul britanic și în trecut, dar acum are o șansă importantă de a pune mâna pe el.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!