Liga 1

„Trebuie să facă asta!” Cum ar putea arăta FCSB după ultimele transferuri făcute de Gigi Becali

Edi Iordănescu este sfătuit să schimbe sistemul de joc.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 08:56
Data actualizarii: Miercuri 08 Septembrie 2021, 09:11

În momentul de față, FCSB joacă într-un sistem 4-3-3, însă, după aducerea lui Keșeru a lui Bedescu, Ilie Dumitrescu îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să schimbe și să joace într-un sistem 4-3-2-1.

Keșeru nu este un jucător de travaliu, iar Dumitrescu este de părere că are nevoie un coechipier tehnic în spatele său care să-i lanseze mingi în fața porții.

„În momentul în care l-ai transferat pe Keșeru, care e atacant de bază, trebuie să schimbi sistemul, pentru că nu poți juca 4-3-3 cu Budescu mai jos, adică el inter, cu Olaru, de exemplu. Există și momentul ăla când echipa trebuie să se apere. 

El poate acoperi zona, dar cifrele nu-l ajută foarte mult, adică nu recuperează, nu mai dă nici 100% pe faza ofensivă, trebuie să dea. FCSB avea nevoie de lideri, de Budescu, de Keșeru. Un 4-2-3-1, cu Budescu în spatele lui Keșeru. Budescu face diferența în ultimii 20-25 de metri. În orice zonă se află el, joacă pentru atacant, pentru cei care vin din linia a doua, a treia. FCSB a făcut o mișcare excelentă. Nu mai vorbim de faze fixe, 11 metri. Tănase va fi titular”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Ilie Dumitrescu: „Cristea ar trebui mutat în fața apărării!”

„Dacă joacă Budescu, joci cu un închizător. Eu aș da o idee, dacă mă aude cineva. Cristea ar fi o soluție în fața apărării până se mai recuperează Șut și ceilalți. Ar fi o soluție bună, a fost și la Mediaș, unde l-a avut tot pe Edi Iordănescu. 

Trebuie să joci cu Olaru, cu Budescu mai avansat, să alegi Cordea în partea dreaptă, Keșeru și Tavi Popescu. Când vin Tănase și Florinel Coman, cine e mai în formă, mai bun, va juca. Ceilalți trebuie să ajute echipe de pe bancă. La CFR joacă toată lumea? Nu joacă! 

Păcat că s-a renunțat la Crețu, că nu a putut gestiona problema asta clubul cu jucătorul. Au fost foarte inteligenți, atât Gigi, cât și Edi Iordănescu, s-a văzut și la CFR că înseamnă să n-ai lideri. Era o e echipă normală, de mijlocul clasamentului fără Man, Tănase, Coman, Moruțan”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

Cum ar putea arăta echipa FCSB-ului dacă Edi Iordănecu l-ar asculta pe Ilie Dumitrescu: Vlad - Crețu, Miron, Vinicius, Radunovic - Olaru, Ov. Popescu - Cordea (V. Gheorghe), Budescu, Oct. Popescu - Keșeru

CITESTE SI

Modifică setările cookies