Reactia de ultima ora a lui Balaj dupa ce Ionita l-a acuzat ca i-a spus ce sa declare: "A venit cu Victor Becali!" Ce a spus presedintele ANAD

Scandalul de dopaj de la Astra a luat o turnura neasteptata astazi, dupa ce Alex Ionita si-a retras declaratiile

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Aprilie 2021, 16:41
Data actualizarii: Joi 08 Aprilie 2021, 01:26

Dupa ultima declaratie a fotbalistului, presedintele Agentiei Nationale Anti-Doping a oferit un punct de vedere, declarand ca nu i-a sugerat decat sa respecte legea si sa spuna adevarul. 

Cristi Balaj a lasat sa se inteleaga ca acum si Ionita risca o pedeapsa de pana la 4 ani de suspendare, pe care ar fi putut-o evita in cazul in care isi recunostea greseala. 

"Am aflat din presa de astazi despre o noua declaratie a jucatorului Alexandru Ionita cu privire la situatia in care este implicat alaturi de alti trei sportivi de la echipa de fotbal Astra Giurgiu. In calitatea mea de presedinte al Agentiei Nationale Anti-Doping doresc sa fac urmatoarele precizari:

In discutia pe care am avut-o cu jucatorul, cand a venit la ANAD, acesta mi-a marturisit ca ceea ce a declarat colegilor ofiteri anti-doping in cadrul investigatiei din luna septembrie 2020 este real, motiv pentru care i-am facut singura recomandare pe care o am la dispozitie ca presedinte, adica sa respecte prevederile legale, respectiv sa se prezinte la convocarile Comisiei de audiere si sa spuna adevarul. Precizez ca jucatorul a fost informat cu privire la prevederile legale aplicabile in astfel de cazuri.

Sportivul a venit insotit de Victor Becali, cel care i-a subliniat faptul ca, major fiind, este decizia lui si ca, avand in vedere ca exista riscul sanctionarii de pana la patru ani, trebuie sa faca o alegere asumata si in cunostinta de cauza.

Jucatorul a ales sa depuna marturie si sa confirme ceea ce a relatat colegilor mei, in cadrul investigatiei din septembrie 2020. Ulterior, a avut numeroase aparitii in spatiul public in care a oferit amanunte in legatura cu aceasta vizita si din speta in derulare, pozitii ce pareau sincer asumate.

In rolul meu de presedinte al ANAD si alaturi de colegii mei din institutie ramanem in continuare la dispozitia persoanelor care activeaza in sport pentru a oferi informatii despre domeniul anti-doping si respectarea reglementarilor in vigoare", se arata pe site-ul ANAD. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!