”Mulțumim că ni le-ați bătut! Iubire din Taiwan!” Mesajele ireale primite de Monica Niculescu și Raluca Olaru la Tokyo

Monica Niculescu Jocurile Olimpice Tokyo Raluca Olaru Tenis Romania Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Prima victorie olimpică la tenis pentru România! Monica Niculescu și Raluca Olaru sunt în optimile turneului de dublu
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 25 Iulie 2021, 13:57
Data actualizarii: Duminica 25 Iulie 2021, 14:01

Monica Niculescu și Raluca Olaru au primit zeci de mesaje de felicitare din partea taiwanezilor pe rețelele sociale. 

Monica Niculescu și Raluca Olaru au muncit din greu pentru a debuta cu victorie pe tabloul de dublu al turneului olimpic de tenis de la Tokyo. Pentru a se califica în optimile de finală, dublul românesc a eliminat perechea favorită numărul 5 la câștigarea medaliei de aur, alcătuită din surorile Hao-Ching Chan și Latisha Chan din Taiwan. 

Contrar așteptărilor, jucătoarele din România au primit numeroase mesaje de felicitare din partea iubitorilor de tenis din Taiwan, bucuroși să le vadă pe surorile Chan pierzând. 

”Sunt cele mai jalnice și lipsite de onoare sportive din Taiwan pe care le-am văzut vreodată. Nu ne merită aplauzele, iubirea și respectul. Vă mulțumim că ați bătut echipa Taiwanului (pe surorile Chan). Vă dorim ce e mai bun în restul competițiilor,” a fost unul dintre cele mai apreciate comentarii lăsate sub postarea Monicăi Niculescu pe Facebook. 

”Ca taiwanez sunt atât de fericit pentru victoria voastră din turul 1 împotriva condamnabilelor surori Chan. Vă mulțumesc, ați făcut o treabă bună în echipă,” a completat un altul, care a strâns 45 de reacții la comentariul său. 

”Felicitări din Taiwan, vă mulțumim că le-ați bătut pe taiwaneze,” ”Iubire taiwaneză pentru România”, au scris alți doi utilizatori din țara asiatică. 

De ce s-au bucurat taiwanezii de victoria Monicăi Niculescu și Ralucăi Olaru


Între familiile Chan și Hsieh, care au dat Taiwanului multe jucătoare de tenis există un conflict mai vechi în legătură cu modul în care s-au alocat bani de la Federația Taiwaneză de Tenis. Familia Chan spune că familia Hsieh nu poate obține fonduri din cauza lipsei de lobby făcut, în vreme ce susținătorii familiei Hsieh pretind o distribuție egală a fondurilor. 

În acest context, Su-Wei Hsieh a acuzat Federația Taiwaneză de Tenis că le-ar fi avantajat financiar pe surorile Chan în scopul participării acestora la turnee internaționale, de aici reieșind primele acuzații de corupție. 

Mai mult decât atât, după ce a câștigat US Open-ul la dublu, Yung Chan a abandonat în proba de dublu mixt a Universiadei de Vară din Taiwan (2017), în care făcea echipă cu Cheng-Peng Hsieh, fratele mai tânăr al lui Su-Wei. 

Parteneriatul la mixt ar fi putut ușura tensiunile dintre cele două familii, dar Yung Chan a pretins că este amețită și a fost acuzată pentru lipsă de sportivitate și integritate. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!