JO 2020 program romani romani la JO 2020 Jocurile Olimpice

LIVE BLOG JO 2020 | Ana Maria Popescu a cucerit argintul la spadă, după un duel dramatic cu Sun Yivan 

Ana Maria Popescu a cucerit azi prima medalie pentru România la JO de la Tokyo. Spadasina și-a asigurat argintul și va trage în finală, la 14:45, cu Sun Yiven (China). 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Iulie 2021, 12:50
Data actualizarii: Sambata 24 Iulie 2021, 15:38

UPDATE 24 iulie. Evoluția românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba de spadă după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Sun Yiven, scor 10-11. 

  • Ana Maria Brânză-Popescu are în palmares un argint la JO 2008 (individual) și aur la JO 2016 (cu echipa)

La finalul timpului regulamentar tabela arătat 10-10 după ce sportiva de la Steaua a restabilit egalitatea la ultimul asalt. S-a intrat în minutul de prelungire, unde chinezoaica, a treia spadasină a lumii, a gestionat mai bine duelul, dar mai ales cu noroc. 

Ana a cucerit astfel a treia medalie la JO după ce argintul la individual de la JO 2008 și aurul cu echipa de la JO 2016.  

Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun au fost adversare şi în finala olimpică pe echipe de la Rio, câştigată de România în faţa Chinei. Ultimele două dueluri dintre cele două spadasine au fost câştigate de româncă, în 2019 la Cupa Mondială de la Tallinn, în semifinale, şi în 2020, în sferturile Cupei Mondiale de la Havana. Yiwen Sun a obţinut medalia de bronz în 2016, la Rio, la individual.

 

15:05 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 9-10

Urmează minutul suplinmentar 

15:04 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 9-9

15:03 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 8-9

15:01 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 8-8

14:59 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 7-8

14:57 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 7-7

14:56 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 5-5

14:55 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 4-5

14:54 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 4-4 

14:53 A început a doua repriză!

14:51 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 2-3. Se termină o primă repriză echilibrată. 

14:50 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 2-2

14:49 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 2-0

14:48 Ana Maria Popescu - Sun Yiven 1-0. 

14:45 A început finala probei de spadă: Ana Maria Popescu - Sun Yiven! Start în care ambele sportive se tatonează și amână inițiativa. 

14:20 SCRIMĂ Ana Maria Popescu, nr.1 în clasamentul mondial FIS, va trage împotriva chinezoaicei Sun Yiven (locul 3 în topul FIS), în finala olimpică a probei de spadă. Cele două spadasine s-au întâlnit în carieră de șase ori, de patru ori impunându-se sportiva legitimată la CSA Steaua.

Finala va fi  LIVE TEXT pe www.sport.ro și tranmisă de TVR și Eurosport. Ana Maria Popescu se află la cea de-a cincea ediție de JO a carierei și are în palmares două medalii olimpice: argint la individual în 2008 și aur în 2016, cu echipa, alături de Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu. 

12:48 Delegația României și-a asigurat azi prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce Ana Maria Popescu s-a calificat în finala probei de spadă, scor 15-11 cu Kathrina Lehis, sportivă din Estonia.

Eleva lui Radu Podeanu obține astfel a treia medalie din carieră la Jocurile Olimpice, după argintul la individual cucerit în 2008, la ediția din Beijing, și aurul cu echipa, de la Rio 2016. 

În finala de la ora 14:45, bucureșteanca legitimată la CSA Steaua va trage contra chinezoaicei Sun Yiven, situată pe locul al treilea în clasamentul mondial. Ana e lider mondial la spadă în topul FIE. 

Ana conduce cu 4-2 în meciurile directe cu adversara de azi din finală, Sun Yiven. 

12:30 SCRIMĂ Începe semifinala Ana Maria Brânză - Kathrina Lehis (Estonia). În finală a ajuns deja chizoaica Sun Yiven. "Lehis e o spadasină complexă", spune la microfonul Eurosport Alin Badea, sabrer important al României. Și Katrina Lehis e tot stângace. 

15-11 Final! Ana Maria Popescu s-a calificat în finala probei de spadă, după ce a condus tot meciul cu Kathrina Lehis. 

13-10 Final electrizant. Lehis a început asaltul, dar e prea târziu. 

11-7 A mai rămas un minut din duelul pentru finala de la spadă, Ana are puterea de a gestiona finalul de meci. 

9-6 A început a treia repriză! 

8-5 Se încheie și a doua repriză, cu un avantaj consistent. 

6-4 Ana trece în avantaj și se detașează pentru prima dată în meci la două puncte. "Paradă și ripostă", spune Roxana Scarlat, la microfonul TVR. 

4-4 Duel foarte greu pentru Ana cu o adversară incomodă. 

3-3 Lehis mizează pe ofensivă și o surprinde pe dubla medaliată olimpică. 

3-2 Ana trece în avantaj după prima repriză. 

2-2 Tușă dublă. 

1-1 Kathrina Lehis echilibrează rapid. Estonianca încearcă să o atace pe Ana prin lovitură la picior.

1-0 Eleva lui Radu Podeanu punctează prin lovitură la manșetă.

10:25 TENIS DE MASĂ Fidel stilului său ofensiv, Ovidiu Ionescu s-a calificat în turul secund după victoria, scor 4-1 (11-7, 13-11, 7-11, 11-8, 11-6), în fața australianului de origine chineză Xin Chris Yan.

În turul următor, sportivul născut în Buzău îl va înfrunta pe Gustavo Tsuboi (Brazilia). Delegația de la tenis de masă e condusă la Tokyo de Cristinel Romanescu, președintele FRTM.

9:47 TENIS Monica Niculescu și Raluca Olaru s-au calificat azi în optimile de finală ale probei de dublu. Duo-ul tricolor s-a impus în fața perechii din Taipei, Hao-Ching Chan - Yung-Jan Chan. Asiaticele era favorite numărul 5 la câștigarea competiției. Româncele și-au adjudecat primul set cu scorul de 7-5, însă adversarele au revenit în meci și au echilibrat cu un categoric 6-1. În tie-break, Olaru și Niculescu au contracarat excelent jocul adversarelor și s-au impus, scor 10-7.

9:25 SCRIMĂ Ana Maria Popescu a tras fără greșeală și s-a calificat azi în semifinalele probei de spadă. Sportiva de la Steaua a depășit-o în sferturi de sportiva Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, la finele unui meci în care a avut răspuns pentru fiecare acțiune a adversarei sale și a punctat înșelător, distanțându-se treptat.  Ana se va duela în penultimul act cu Kathrina Lehis (Estonia), campioană europeană în 2018. Meciul pentru accederea în finală va avea loc după 12:30.

Început bun pentru Ana Maria Popescu în sferturile probei de spadă, împotriva sportivei Julia Beljaeva, 3-1. Dubla medaliată la JO contracarează excelent asalturile dreptacei din Estonia și punctează cu inteligență, detașându-se după două reprize, scor 7-4. Sportiva de la Steaua domină duelul și urmează un final de meci în care adversara sa va fi nevoită să surmonteze diferența. A treia repriză a fost controlată în totalitate de tricoloră, care a reușit tușă după tușă.

9:00 BASCHET 3X3 Reprezentativa feminină a pierdut și al doilea meci de la JO, confruntarea cu Japonia, scor 8-20. În primul meci, selecționata tricoloră pierduse confruntarea cu China, cu scorul de 10-21. Naționala tricoloră e formată din  Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu, Gabi Mărginean și Claudia Cuic. 

8:50 SCRIMĂ Elevul lui Rareș Dumitrescu, Iulian Teodosiu, a fost eliminat în optimile probei de spadă de italianul Enrico Berre, scor 12-15. Teodosiu (CS Dinamo) a trecut în primul tur de uzbecul Şerzod Mamutov, cu 15-11, iar în turul secund a produs o mare surpriză, prin victoria în faţa italianului Luca Curatoli, al treilea favorit, cu 15-13, revenind după ce a fost condus cu 10-5.

Delegația României rămâne la scrimă în cursa pentru medalii doar cu spadasina Ana Maria Popescu

8:35 SCRIMĂ A început meciul lui Iulian Teodosiu cu italianul Enrico Berre pentru calificarea în sferturile probei de sabie!

8:25 SCRIMĂ Ana Maria Popescu s-a calificat în sferturile probei de spadă și continuă asaltul spre medalii, după 15-6 cu Sera Song (Coreea de Sud). Dubla medaliată la JO a tras perfect în optimi și s-a distanțat treptat. Calmă și cu o experiență vastă, sportiva de la Steaua și-a citit din start adversara căreia i-a identificat slăbiciunile. Pentru accederea în semifinale Ana se va duela cu Julia Beljaeva din Estonia, în jurul orei 9:25.

8:10 SCRIMĂ A început meciul Ana Mariei Popescu împotriva spadasinei din Coreea de Sud, Sera Song! Dacă trece de asiatică, spadasina de la Steaua va pătrunde în sferturile de finală. 

Ana e dublă medaliată la JO: argint la individual la JO 2008 și aur cu echipa la JO 2016, alături de Simona Gherman, Loredana Dinu și Simona Pop.

SCRIMĂ Ana Maria Brânză-Popescu a tras excelent în prima întâlnire a competiției de spadă: bucureșteanca a câștigat cu 15-10 meciul Kria Tikanah Abdul Rahman din Singapore. Campioana olimpică de la Rio cu echipa și medaliată cu argint la individual în Beijing s-a calificat în optimi, fază în care o va întâlni pe Sera Song (Coreea de Sud). Spadasina de la Steaua va lupta în jurul orei 08:05 în România.

Avem vești excelente și de la sabie masculin. Iulian Teodosiu a acces în optimile de finală, după ce l-a învins pe italianul Luca Curatoli cu 15-13. În faza următoare, sabreul se va duela cu un alt italian, pe Enrico Berre. Disputa are loc în jurul orei 08:35.

Marian Drăgulescu. "Am fost foarte aproape să reușesc prima săritură în picioare!"

GIMNASTICĂ Marian Drăgulescu (40 de ani) și-a încheiat evoluția în calificări la sărituri cu nota 13.999, insuficient pentru a prinde finala. Octuplul campion mondial a avut a patra notă, dar tot atâția sportivi au concurat până acum pentru calificarea în finală la acest aparat. Gimnastul de la Steaua a ratat prima săritură.

Drăgulescu (40 ani), vicecampion olimpic la Atena, în 2004, la sol, are o medie de 13,999 puncte, după sărituri de 13,466, respectiv 14,533. Drăgulescu mai are două medalii olimpice în palmares, ambele de bronz, câştigate tot la Atena, cu echipa şi la sărituri.

Cea mai bună medie la sărituri o are rusul Nikita Nagornîi, 14,783 puncte, urmat de conaţionalul său Denis Abliazin, 14,733, de spaniolul Nicolau Mir, 14,133, şi de ucraineanul Igor Radivilov, 14,074.Şi celelalte două subdiviziuni masculine se vor desfăşura sâmbătă. Finala la sărituri va avea loc în data de 2 august.

Marian Drăgulescu: "Am fost foarte aproape să reușesc prima săritură în picioare! Nu îmi pare rău că am mai încercat încă o dată, sunt doar recunoscător. De aici de la Tokyo, vă îmbrățișăm eu și antrenorul meu Stefan Gal (Ciobi). Mulțumim tuturor pentru suport și pentru gândurile frumoase", a fost reacția lui Marian Drăgulescu.

TENIS DE MASĂ Debut în forță la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în această dimineață! Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au fost primii care au intrat în concurs, la dublu mixt, iar perechea tricoloră s-a calificat în sferturile de finală la Tokyo. 

În optimi, Bernadette și Ovidiu au arătat un joc solid și s-au impus cu 4-1 (11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9) împotriva slovacilor Lubomir Pistej și Barbora Balazova.

De la 9:45 suntem cu ochii pe Ovidiu Ionescu, la simplu masculin, în meciul cu australianul Yan Xin. Partida e în direct pe TVR și Eurosport. 

TIR SPORTIV Laura Ilie, componentă a clubului Dinamo, a fost urmărită de ghinion. Tricolora a ratat în această dimineață intrarea în finala probei de pușcă 10 m aer comprimat. Laura Ilie a încheiat tragerile de calificare cu 628 de puncte, prima sub linia celor 8 fete ajunse în finală, la numai cinci zecimi în spatele ultimelor două concurente care au prins finala. 

Baschet 3x3. Echipa feminină a României a cedat azi confruntarea de debut cu China, scor 10-21.Tot azi, de la ora 08:25, tricolorele Claudia Cuic, Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu și Gabriela Mărginean vor înfrunta selecționata Japoniei. Baschetul 3x3 a fost introdus la această ediție pentru prima dată la JO.

CANOTAJ

Patru rame feminin: Mădălina Hegheș, Elena Logofătu, Cristina Popescu și Roxana Anghel au încheiat seria pe locul 3 (6:40,02). Primele două clasate (Australia și Irlanda) s-au calificat direct în finală.

Patru rame masculin: Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari s-au clasat pe 5 în serie (6:03,51). 

Recalificările la 4 rame sunt mâine dimineață.

8+1 masculin: ambarcațiunea tricoloră a încheiat seria de calificare pe locul 3 (5:39,84), după Germania și SUA.

8+1 feminin: tricolorele s-au clasat pe locul doi în serie (6:09,95), după SUA (6:08.69). Doar prima clasată s-a calificat în finala A.

La opt plus 1, recalificările sunt miercuri, 28 iulie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 24 iulie Azi a avut loc festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, eveniment relatat de www.sport.ro AICI, iar mâine urmează să intre în concurs un nucleu important de sportivi tricolori. 

Mâine pot apărea și primele medalii pentru lotul tricolor, întrucât Ana Maria Popescu și Laura Ilie au șanse reale a urca pe podium. T

ot sâmbătă se desfășoară și întrecerile în care se vor decerna medaliile la sabie masculin, unde România e reprezentată de Iulian Teodosiu și la ciclism pe șosea, unde va lua startul Edi Grosu. 

BASCHET feminin 3X3

04:40 China - România

08:25 România - Japonia

CANOTAJ

03:50  dublu rame feminin - seria 1: Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi

04:20 dublu rame masculin - seria 1: Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă

05:10 dublu vâsle feminin categorie uşoară - seria 3: Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă

06:00 patru rame fără cârmaci feminin - seria 2: Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu

06:10 patru rame fără cârmaci masculin - seria 1: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari

CICLISM PE ŞOSEA

05:00 cursa masculină pe şosea: Eduard Michael Grosu

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ

04:00 calificări masculin - Subdiviziunea 1: Marian Drăgulescu (sărituri)

SCRIMĂ

03:30 sabie masculin individual - primul tur: Iulian Teodosiu - Şerzod Mamutov (Uzbekistan)

05:25 spadă feminin individual - turul al doilea: Ana-Maria Popescu

05:55 sabie masculin individual - turul al doilea: Iulian Teodosiu (dacă se califică)

07:35 spadă feminin individual - optimi de finală: Ana-Maria Popescu (dacă se califică)

08:35 sabie masculin individual - optimi de finală: Iulian Teodosiu (dacă se califică)

09:25 spadă feminin individual - sferturi de finală: Ana-Maria Popescu (dacă se califică)

09:55 sabie masculin individual - sferturi de finală: Iulian Teodosiu (dacă se califică)

12:00 spadă feminin individual - semifinale: Ana-Maria Popescu (dacă se califică)

13:00 sabie masculin individual - semifinale: Iulian Teodosiu (dacă se califică)

13:50 spadă feminin individual - meciul pentru bronz: Ana-Maria Popescu (dacă se califică)

14:20 sabie masculin individual - meciul pentru bronz: Iulian Teodosiu (dacă se califică)

14:45 spadă feminin individual - meciul pentru aur: Ana-Maria Popescu (dacă se califică)

15:15 sabie masculin individual - meciul pentru aur: Iulian Teodosiu (dacă se califică)

TENIS

05:00 simplu feminin - primul tur: Mihaela Buzărnescu - Alison Riske (meciul patru pe terenul nouă)

05:00 dublu feminin - primul tur: Monica Niculescu/Raluca Olaru - Hao-Ching Chan/Latisha Chan (meciul doi pe terenul 11)

TENIS DE MASĂ

sesiunea 1  05:15 dublu mixt - optimi de finală: Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs - Lubomir Pistej/Barbora Balazova (Slovacia)

sesiunea 2 09:45 simplu masculin - primul tur: Ovidiu Ionescu - Xin Yan (Australia)

TIR SPORTIV

02:30 puşcă aer comprimat 10 m feminin - calificări: Laura Georgeta Ilie

04:45 puşcă aer comprimat 10 m feminin - finala: Laura Georgeta Ilie (dacă se califică)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 23 iulie Ambele echipaje de dublu vâsle ale României, feminin şi masculin, s-au calificat, vineri, în semifinalele probelor, în prima zi a concursului de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

 La dublu vâsle feminin, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat a treia serie a calificărilor, cu timpul de 6 min 49 sec 79/100 (la circa 8 secunde de următoarea barcă), urmând să evolueze în semifinale (26 iulie).

În proba masculină de dublu vâsle, Ioan Prundeanu şi Florin Enache au terminat pe locul al treilea în seria a treia de calificări (6:13.62) şi au obţinut biletul pentru semifinalele programate pe 26 iulie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

În block-startul Jocurilor Olimpice s-au aflat azi elevii lui Mirel Rădoi, care au debutat cu o victorie la Kashima, în prima etapă a Grupei B, scor 1-0 cu reprezentativa Hondurasului. 

În noaptea de joi spre vine vor intra cinci sportivi tricolori în focurile calificărilor de la inedita ediție a JO, care a fost amânată un an și se va desfășura fără spectatori în tribune.

Programul românilor la JO 2020 / 23 iulie 2021

Ora 3:00 / Tir cu arcul Mădălina Amăistroaie intră în turul preliminar pentru definitivarea tabloului eliminatoriu 

Ora 4:50 / Canotaj - Echipajul de dublu vâsle masculin (Ioan Prundeanu / Marian Florin Enache) participă în seria a treia a calificărilor 

Ora 5:10 / Canotaj - Echipajul de dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuța Bodnar / Simona Radiș) participă în seria a doua a calificărilor 

De la ora 14:00 se va desfășura festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, unde delegația tricoloră va fi condusă de Mădălina Bereș și Robert Glință. 

Evenimentul va avea loc fără spectatori în tribunele Stadionului Olimpic din Tokyo.

România a trimis 101 sportivi la Jocurile Olimpice, calificați în 17 sporturi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!