Jocurile Olimpice Romania Jocurile Olimpice

Interviu cu o triplă campioană europeană, înaintea startului Jocurilor Olimpice: "Sper să am o zi fabuloasă"

România a trimis 101 sportivi la Jocurile Olimpice, calificați în 17 sporturi.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 19 Iulie 2021, 11:51
Data actualizarii: Luni 19 Iulie 2021, 13:56

Laura Ilie este triplă campioană europeană și fost lider mondial la tir, în proba de pușcă cu aer. Laura speră să devină, în acest an, campioană olimpică. Este printre sportivii care au obținut calificarea foarte repede. Pe 24 iulie, sportivă de 28 de ani va concura în deschiderea Jocurilor Olimpice.

"Cum s-a dat drumul la calificări pentru Olimpiadă, am obținut-o din al doilea concurs. Sunt calificată de doi ani și jumătate. Voi deschide competiția, la 8 dimineața, voi avea primul foc. La 6.30 voi fi în poligon. Sper să fiu odihnită, liniștită și să am o zi fabuloasă", a spus Laura Ilie, pentru Sportsnet. 

  • Interviu cu o triplă campioană europeană, înaintea startului Jocurilor Olimpice: Sper săa am o zi fabuloasă

În copilărie, Laura era foarte atrasă de muzică. A renunțat însă, pentru a intră în lumea sportivă, însă încă este pasionată de muzică: "În clasele gimnaziale am făcut teatru, mi-a plăcut foarte mult, ulterior am făcut pian, la Școala de Muzică. Acolo unde studiam, pianul era instrumentul secundar, iar cel principal erau tobele. Tobele nu m-au atras și nu îmi plăceau. 

Bineînțeles că îmi doresc o medalie! Vreau să am o zi fabuloasă și voi face tot ce îmi stă în putință pentru asta. Greutatea că greutatea, dar echipamentul este foarte rigid. Este suficient de rigid încât să stea și singur dacă eu ies din el și îl pun în această poziție. Sunt un fel de roboțel."

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!