Scandal in handbalul din Franta, cu acuze de “inegalitate intre sexe”

Scandal in handbalul din Franta, cu acuze de “inegalitate intre sexe”

Sportul feminin reprezinta mai putin de 20% din volumul de transmisiuni ale emisiunilor sportive din Franta.

Desi nationala de handbal feminin a Frantei este campioana mondiala (2017), campioana europeana (2018) si vicecampioana olimpica (2016), iar liga interna este una dintre cele mai puternice din Europa, cu echipe precum Metz Handball, Brest Bretagne Handball, Nantes LAH, Fleury Loiret HB sau Issy-Paris Hand, Ligue feminine de handball (LFH) a anuntat ca intrecerea interna nu va fi transmisa de niciun post cu acoperire nationala, dupa ce negocierile cu BeIN Sports au esuat, canalul sportiv preferand sa isi redirectioneze investitia pentru a acoperi integral campionatul masculin, Starligue (182 meciuri).


"Intr-un context in care valorile sportului feminin sunt evidentiate in mod regulat in mass-media, exista in realitate o inegalitate profunda in promovarea competitiilor noastre nationale dedicate femeilor", se transmite intr-un comunicat al LFH, care a atras atentia ca postul tv va continua sa transmita meciurile echipelor Brest (adversara lui SCM Rm. Valcea in Grupa C) si Metz din Liga Campionilor.


Pana in ianuarie 2019, difuzarea meciurilor din campionatul feminin a facut parte dintr-un pachet impreuna cu cele ale echipelor nationale masculine si feminine ale Frantei, dar Federatia si Liga au „preferat sa gestioneze separat campionatul feminin”. „Am solicitat doar asumarea cheltuielilor de productie de catre radiodifuzor, care se ridica la aproximativ 300.000 de euro pe sezon. Au vrut sa-si reduca investitia in productie si au refuzat alte discutii", a declarat Cecile Mantel, din conducerea LPH.


Conform estimarilor Conseil Superieur de l’Audiovisuel (CSA), in 2016, sportul feminin a reprezentat intre 16 si 20% din timpul de difuzare al transmisiunilor sportive din Franta, o crestere accentuata fata de anii trecuti (7% in 2012, 14% in 2014). Intr-un raport din 2017, CSA a evidentiat, de asemenea, o corelatie intre expunerea mediatica a sportului feminin si dezvoltarea sa in practica.VIDEO PROTVPLUS.RO

Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33
Virusul ucigaș din China a ajuns și în Europa. Primele cazuri, confirmate în Franța
BRAT