pink Campionatul European de handbal pe plaja Handbal pe plajă Norvegia Handbal

"Bravo, doamnelor!". Pink intervine în scandalul costumelor de la CE de handbal pe plajă: "Aș fi fericită să plătesc"

Pink a propus să plătească amenda dictată împotriva echipei de handbal pe plajă a Norvegiei pentru că jucătoarele au purtat colanţi scurţi în loc de bikini cum prevede regulamentul EHF.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 10:16
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 10:29

Vedeta internațională a scris pe Twitter că ar fi bucuroasă să plătească amenda în locul lor, încurajându-le în acelaşi timp să continue la fel.

"Sunt foarte mândră de echipa feminină a Norvegiei de handbal pe plajă pentru că a protestat împotriva regulilor sexiste privind 'uniforma' sa", a comentat Pink.

"Federaţia Europeană de Handbal ar trebui să plătească o amendă pentru sexism. Bravo, doamnelor!", a adăugat aceasta.

Federaţia Europeană de handbal (EHF) a amendat echipa feminină a Norvegiei pentru că a disputat Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna folosind colanţi în loc de bikini cum prevede regulamentul, în meciul cu Spania pentru locul 3, considerând că este "îmbrăcăminte neadecvată", care nu este autorizată de regulament.

Comisia de disciplină a EHF a dictat o amendă de 1.500 de euro echipei scandinave, care a jucat în meciul pentru medaliile de bronz în colanţi scurţi, în ciuda avertismentelor EHF.

Regulamentele în vigoare obligă jucătoarele să utilizeze bikini, iar partea inferioară "să nu aibă mai mult de 10 cm în laterale".

La rândul ei, Federaţia norvegiană (NHF) a precizat că îmbrăcămintea unei echipe ar trebui să fie "la libera alegere într-un cadru standard", iar important este ca "sportivele să se simtă confortabil".

În consecinţă, fiecare jucătoare din echipa Norvegiei a fost amendată cu 150 de euro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!