S-a stins din viață marele actor Alexandru Arșinel, un iubitor al fotbalului și simpatizant al FCSB-ului

Alexandru Arsinel FCSB Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 19:48
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 20:03

Marele actor Alexandru Arșinel a încetat din viață la vârsta de 83 de ani. Decesul a fost confirmat și de fiul fostului artist.

Alexandru Arşinel se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din data de 15 septembrie, „pentru a fi sub o supraveghere mai atentă”, dat fiind istoricul său medical, potrivit unui comunicat transmis de instituția spitalicească.

„Domnul Alexandru Arşinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022 în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI”, afirmă sursa citată.

Actorul mai fusese internat şi luna trecută la Institutul Clinic Fundeni.

Din păcate fostul mare actor a pierdut lupta cu viață, iar acum a tras pentru ultima oară cortina dintre el și publicul care i-a fost mereu alături.

Decesul a fost confirmat, potrivit Fanatik, și de fiul fostului mare artist: „Da, este adevărat!”, a declarat Bogdan Arșinel.

Alexandru Arșinel a fost mare fan al FCSB

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani, Alexandru Arșinel își dezvăluia simpatia pentru actuala vicecampioană a României, FCSB.

„Cu FCSB, FCSB, da, da. Nu neapărat pentru Gigi Becali. Îl apreciez pentru ceea ce face, a băgat bani mulţi în fotbal. A ridicat mulţi fotbalişti. În mişcă, îi ridică... Vă reamintesc că-l apreciez din punct de vedere al investiţiilor.

S-ar fi putut ca fără investiţiile lui Becali, o parte a fotbalului românesc să dispară. Faptul că de undeva au venit nişte bani aproape permanent... Sunt credincios clubului Steaua de fotbal, faptul că şi-a schimbat câteva litere în faţă nu m-a determinat să renunţ... Nu am o pasiune specială pentru fotbalul jucat pe stadionul Steaua. Am o pasiune faţă jucătorii care aucreat...

M-a surprins că foşti colegi de la Steaua nu au putut să-şi dea mâna şi să meargă pe o anumită direcţie”, spunea Alexandru Arşinel, potrivit Digisport.

Cine a fost Alexandru Arșinel

Alexandru Ion Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca din Suceava. A studiat la Facultatea de Teatru din București, iar în 1960 a fost ales să prezinte un spectacol televizat la TVR. Acesta a fost primul său contact cu ceea ce urma să fie marea sa dragoste: televiziunea.

După absolvire, în 1962, a plecat la teatrul Maghiar din Târgu Mureș, iar doi ani mai târziu a dat probe la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din București. De atunci și până la decesul său, Arșinel a rămas în același teatru, iar din 1998 a devenit directorul instituției.

De-a lungul carierei sale, a jucat în spectacole de televiziune, filme, piese de teatru și teatru radiofonic. De asemenea, a făcut parte din unul dintre cele mai celebre cupluri de pe ecrane, alături de Stela Popescu.

Filme celebre cu Alexandru Arșinel

Un actor de comedie cu un talent uriaș, Arșinel a fost distribuit în unele dintre cele mai memorabile comedii românești, dar și drame și filme istorice. Astfel, a avut roluri în „Vacanță la mare” - 1962, „Cerul începe la etajul trei” - 1967, Ultimele zile ale verii (1976), „Ana și hoțul" - 1981, „Ca-n filme” - 1983, Vară sentimentală (1986), Colierul de turcoaze (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” - 1987, „Miss Litoral” - 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului” - 1994,” Paradisul în direct” - 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh” - 2001,” Războiul sexelor” - 2007 - 2008 sau” Toată lumea din familia noastră” - 2012.

Datorită vocii sale inconfundabile, a fost ales să facă dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în filmele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”.

Mai multe detalii despre biografia fostului mare artist puteți citi pe stirileprotv.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!