Ca la noi, la nimenea! Desi este finalizat, stadionul din Tg. Jiu nu poate fi inaugurat. Motivul e INCREDIBIL!
Vineri 18 Mai 2018, 14:21

Ca la noi, la nimenea! Desi este finalizat, stadionul din Tg. Jiu nu poate fi inaugurat. Motivul e INCREDIBIL!

Motivul este unul hilar.

Stadionul din Tg. Jiu, care are o capacitate de aproape 12.500 de locuri si a costat peste 22 de milioane de euro, nu poate fi inaugurat mai devreme de luna septembrie 2018 si dat in folosinta in beneficiul echipelor de fotbal din oras si din judetul Gorj, dar si al altor cluburi deficitare la capitolul infrastructura din nordul Olteniei, sudul Transilvaniei si Banat, pentru ca atunci cand a fost aprobat planul de constructie nu au fost planificate si, ulterior, alocate fonduri si pentru amenajarea zonei din jurul arenei.

"Stadionul nu poate fi inaugurat pentru ca mai trebuie facute lucrarile de amenajare exterioara. S-a obtinut finantarea de la Minister (n.r. - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), urmeaza sa fie semnate contractele. In 23 mai, domnul primar va fi la Bucuresti, tocmai pentru asta. Noi preconizam ca undeva la finalul lunii septembrie 2018 sa fie inaugurat stadionul.

Ultima intarziere, cea care ne tine acum pe loc, este pentru ca nu au fost prevazute de la inceput investiile in amenajarile exterioare. Atunci cand s-a facut proiectarea stadionului, nu au prevazut si amenajarile exterioare, tot ceea ce tine de trotuare, parcari si asa mai departe. Au prevazut doar stadionul in sine ca si obiectiv. Cand s-a terminat constructia efectiva a obiectivului, si-au dat seama ca exteriorul e al nimanui.

Ca sa nu cheltuim foarte multi bani de la bugetul local, caci presupune costuri foarte mari, Primaria a incercat sa obtina finantarea de la minister. Ceea ce am si reusit. Asteptam sa se finalizeze documentatia, mai trebuie sa aiba loc o sedinta dupa data de 23 mai, iar ulterior speram noi sa obtinem transferarea banilor. In principiu, era treaba CNI, nu a primariei din Tg. Jiu. Cum se vor aloca banii, vor incepe lucrarile, iar noi preconizam ca, in luna septembrie 2018, stadionul sa poata fi inaugurat, pentru ca nici noi, nici CNI si nici nimeni nu mai are motiv sa se taraganeze", a declarat pentru Sport.ro Anamaria Ianc, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Tg. Jiu.

Asa ca, momentan, una dintre cele mai moderne arene din Romania este finalizata, dar nu poate fi data in folosinta. Stadionul "Municipal - Tudor Vladimirescu" din Tg. Jiu a avut parte de o reconstructie anevoioasa. Initial, termenul de finalizare a lucrarilor fusese anuntat pentru sfarsitul lui 2016, iar apoi pentru 31 iulie 2017, pentru ca urmatoarele date scadente, septembrie 2017 si martie 2018, sa fie si ele ratate.

Autor: Gabriel ChireaFULLSCREEN

VIDEO PROTVPLUS.RO

NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Răzvan Gheorghe
Răzvan Gheorghe s-a descurcat cu brio la primele probe deși a suferit unele accidentări. Cum a făcut față traseului din semifială?

04:51
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Rareș Paraschivu
Rareș Paraschivu, care și-a eliminat propriul frate în prima rundă, s-a înscris în lupta pentru un loc in finală fără prea mari emoții.

04:43
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Marius Crăciun
Go Monkey! Ce agilitate, Marius Craciun s-a întrecut pe el însuși și a reușit să apase buzzer-ul

03:06
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Ismail Kesu
Susținut de familie, Ismail Kesu a trecut fără probleme primele obstacole, însă nu a mai putut la ultima probă

05:13
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Gabriel Bozga
Un performer al calificărilor, vloggerul Gabriel Bozga a apăsat buzzer-ul și a reușit să-și asigure un loc în finala Ninja Warrior

03:50
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cosmin Atomei
Băiatul atomic, Cosmin Atomei a fost parte de o galerie de excepție și-a reușit să treacă de probe, apăsând buzzer-ul. Ce performanță, bravo! >

03:05
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cătălin Tătar
Prietenii au fost alături de el și de data asta, iar pentru Cătălin Tătar totul a mers ca pe roate când dintr-o dată >

01:23
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Bogdan Pascal
Bogdan Pascal a făcut spectacol la Ninja Warrior Romania. Ce performanță, bravo!

03:40
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Nașcu
Brokerul Andrei Nașcu a avut parte de un ghinion teribil la prima probă. Ce s-a întâmplat după?

00:42
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Ciobanu
Adrenalină maximă! Lovit la o probă, muzicianul Andrei Ciobanu a reușit să finalizeze traseul Ninja Warrior și a apăsat buzzerul

05:29
La New York, americanii îi dedică lui Brâncuși o expoziție. În România, vicepremierul taie panglica la replici