EXCLUSIV Adrian Thiess, mesaj dur după Superbet International Cup: „Le-am oferit 3000 de bilete gratuite. Este o rușine. Am ajuns de râsul Europei!”

Superbet International Cup adrian thiess Borussia Dortmund Fiorentina Rapid Bucuresti Fotbal intern
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2022, 16:50
Data actualizarii: Joi 15 Decembrie 2022, 16:50

Rapid București a participat la un turneu de lux pe Arena Națională, alături de Borussia Dortmund și Fiorentina, într-un triunghiular câștigat de italieni.

Superbet International Cup a fost difuzat și de VOYO pe 10 decembrie. La un turneu de o asemenea anvergură nu au participat, însă prea mulți suporteri. Cu o capacitate de peste 55,000 de locuri, în jur de doar 2,000 de fani au venit să vadă cele două puteri ale fotbalului european, Borussia Dortmund și Fiorentina.

Asta l-a dezamăgit și pe organizatorul turneului, Adrian Thiess, care în trecut a adus-o și pe FC Barcelona pe Arena Națională, într-un amical cu Dinamo București, terminat 2-0. Afaceristul a avut câteva cuvinte grele în exclusivitate pentru Sport.ro la adresa suporterilor Rapidului, care și-au manifestat nemulțumirea față de Superbet International Cup și nu s-au prezentat la stadion.

Adrian Thiess, mesaj dur după Superbet International Cup

„Ideea a venit după ce am avut o oarecare dezamăgire după meciul cu Barcelona la București. Știam că conducerea Rapidului și clubul, cel puțin așa am considerat, că își doresc un meci cu Borussia Dortmund, care practic e echipă similară cu ei în Germania. 

Știam că au existat discuții ca Borussia să vină înainte să o fac eu cu ei. Așa că s-a ivit oportunitatea să organizăm un triunghiular cu Borussia Dortmund și cu Fiorentina la București. 

Eveniment care nu are nicio legătură cu clubul Rapid în sine! 

„Acest eveniment ar fi un cadou superb nu doar pentru Rapid, ci și pentru iubitorii de fotbal”

Am organizat împreună cu partenerii noștri locali să rezolvăm modificarea meciului din campionatul național care era pe 10 decembrie și să organizăm un triunghiular, un eveniment mai spectaculos decât un simplu amical cu Borussia. 

Mi-am activat partenerii și am reușit să aducem pe aceeași dată și Fiorentina la București. Am considerat, mai ales că domnul Șucu e o persoană apropiată mie și partenerilor mei, că acest eveniment ar fi un cadou superb nu doar pentru Rapid, ci și pentru iubitorii de fotbal. 

„Le-am oferit 3000 de bilete gratuite. Este o rușine. Am ajuns de râsul Europei!”

Ce am constatat pe Arena Națională, cu două echipe de top din fotbalul european, ca să nu zic mondial, cu toate vedetele echipelor care au venit de la Qatar, cu conducerea completă executivă a ambelor cluburi, să constat că Rapidul nu a fost în stare să aducă 200 de suporteri la stadion! În varianta în care inițial au spus că biletele sunt scumpe, iar noi le-am oferit 3000 de bilete gratuite pe stadion suporterilor. Este o rușine! Este o rușine pentru noi!

Dar să faci un asemenea efort financiar, logistic. Să aduci sute de camere de cazare și să vinzi 2000 de bilete pe Arena Națională cu 55.000 de locuri în varianta în care ai patru televiziuni de sport care promovează evenimentul, în varianta în care oferi gratis bilete. Păi aici merită fotbalul să fie în ROmânia. Să joace la Chiajna, la Chindia Târgoviște, la Sepsi. Păi unde să joace altundeva?

Tu să spui că ești suporter la această echipă și să nu vii la stadion în varianta în care se dau bilete gratis? Am ajuns de râsul Europei! Și la propriu, la figurat eram oricum. 

„Am stat în lojă cu ambasadorii Germaniei și ai Italiei”

Am stat în lojă cu ambasadorii Germaniei, ambasadorii Italiei și se uitau și se întrebau 'nu începe meciul?'. Erau 2000 de bilete plătite și 6000 gratis. Este posibil așa ceva în România, într-o țară europeană?

Să ai două echipe cu care nu te-ai întâlnit în 100 de ani de existență și să primești bilete gratuit și tu să nu vii la stadion să-ți susții echipa ta? Nu ai niciun argument, nu poți să spui că a fost scump, ca ți le-am dat gratis. Au fost mai mulți suporteri de la Borussia Dortmund, au venit cu bannere și steaguri. 

Suntem ultimii râși posibili în fotbalul european. Dar oricum nu existăm în niciun fotbal european”, a punctat organizatorul.


În incheiere, Adrian Thiess a vorbit despre posibilitatea ca evenimentul să fie susținut și anul viitor, evidențiind că, în ciuda a tot ce s-a întâmplat, meciurile dintre cele trei echipe au fost spectaculoase.

„Mai facem și la anul. Lăsând la o parte supărarea, suntem oricum foarte mulțumiți din punctul de vedere al audiențelor. Meciurile au fost spectaculoase”, a mai spus Thiess.

Fotbaliștii Borussiei Dortmund care au fost prezenți la Mondialul din Qatar și au venit la București

  • Karim Adeyemi (Germania)
  • Julian Brandt (Germania)
  • Youssoufa Moukoko (Germania)
  • Nico Schlotterbeck (Germania)
  • Niklas Sule (Germania)
  • Giovanni Reyna (SUA)
  • Thorgan Hazard (Belgia)
  • Thomas Meunier (Belgia)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!