Fotbal extern

Fotbalistul plătit de FCSB cu 1.000 de euro pe minut jucat și-a găsit echipă! Anunț oficial

Gigi Becali l-a dat afară după doar trei meciuri, iar acum și-a găsit o nouă echipă.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 17:05
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 17:18

Zdenek Ondrasek (33 de ani), fostul atacant de la FCSB, a semnat cu formația poloneză Wisla Cracovia.

Ondrasek a semnat cu Wisla Cracovia

Atacantul ceh era liber de contract din decembrie, după despărțirea de norvegienii de la Tromso, iar acum a semnat un contract pe un sezon și jumătate cu Wisla, valabil până în iunie 2023.

"Zdenek este un fotbalist care ne va ajuta atât în teren, cât și în vestiar. Ne dorim să reconstruim linia de atac alături de Zdenek. Credem în calitățile sale, în ambiția sa incredibilă și în caracterul său", a spus Tomasz Pasieczny, directorul sportiv de la Wisla.

Zdenek Ondrasek a mai jucat pentru Wisla Cracovia în perioada 2016-2018, când a jucat în 69 de meciuri și a marcat 21 de goluri. În prezent, formația poloneză ocupă locul 13 în campionat, cu 21 de puncte după 19 etape, la cinci lungimi peste prima poziție retrogradabilă.

Cehul și-a început actualul sezon la FCSB, unde a rezistat doar trei meciuri. Ondrasek nu a reușit să aibă vreun impact în cele 110 minute strânse în tricoul lui FCSB, iar Becali l-a dat afară. De altfel, finanțatorul nu a avut nevoie de 110 de minute, ci de 45, după meciul cu FC Botoșani, primul din Liga 1, trăgând o concluzie clară: “Ondrasek nu e ceea ce noi dorim. Nu vreau să mai critic din prima zi, dar nu poate face față la noi. Vom vedea cu cine jucăm atacant”, explica Becali.

Ondrasek, 1.000 de euro pe minut jucat la FCSB

Eliminarea din Conference League a pus capac, iar una dintre victime a fost Ondrasek: “Ce măsuri să iei? O să dau vreo doi jucători afară, le zic 'bă, băieți, la revedere'. Ce să mai fac cu ei dacă nu merge echipa în Europa?”, spunea Becali, după mecul cu Karagandy.

Într-o lună și jumătate, Ondrasek a trecut de la “Aveați nevoie de un nebun ca mine care să marcheze, să ajute echipa“, declarație făcută la momentul prezentării, la “E o junglă acolo!”, reacție avută în august, când deja era liber de contract.

Ondrasek a primit 30.000 de euro la semnătură și 80.000 de euro în momentul rezilierii contractului cu FCSB, echivalentul a patru salarii. În total, 110.000 de euro, adică 1.000 de euro pentru fiecare minut jucat în tricoul echipei lui Becali.

  • 7 meciuri și două goluri are Ondrasek la naționala Cehiei
  • Ceske Budejovice, Caslav, Tromso, Dallas și Viktoria Plzen sunt alte echipe din CV-ul lui Ondrasek
Modifică setările cookies