sumudica Eduard Novak MTS rasism Turcia Fotbal extern

Cum a reactionat seful MTS, dupa ce Sumudica a fost facut 'tigan' la televiziunea din Turcia! "Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din Romania!"

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reactionat, dupa ce Marius Sumudica a fost victima unui atac rasist in Turcia. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Ianuarie 2021, 13:25
Data actualizarii: Joi 14 Ianuarie 2021, 17:09

Fostul fotbalist si arbitru Erman Toroglu l-a numit 'tigan' pe Sumudica in direct la o televiziune din Turcia. Ulterior, el a hotarat sa isi ceara scuze rromilor, dupa ce a fost dat in judecata in tara lui. 

Seful de la MTS a postat un mesaj pe contul personal de Facebook in care spune ca nu va tolera niciun comportament rasist la adresa vreunui sportiv roman. Desi nu a facut o referire directa la Sumudica, el a explicat unele precizari care se refera intr-un mod indirect si la acest eveniment. 

"Primesc zilnic, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federatii in legatura cu diverse situatii injuste, de discriminare a sportivilor.

Unele dintre ele sunt simple relatari, iar cele mai mult nu sunt transmise pe cale oficiala. Ca urmare a acestor situatii, vreau sa fac o serie de precizari.

Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din Romania.

In sustinerea acestui principiu de baza in activitatea mea ca ministru, voi cere criterii clare de calificare, astfel incat nici sportivii, dar nici structurile sportive sa nu se abata de la angajamentele lor. Toti sportivii remarcabili, care au facut sau isi doresc sa faca performanta si abordeaza pregatirea si competitiile cu seriozitate si responsabilitate, vor fi sprijiniti si promovati.

Chiar daca ministerul nu s-a implicat pana acum in aceasta zona, eu imi doresc sa schimb abordarea. Ca sportiv de performanta, stiu cat de greu este, cate piedici pot exista si de cate ori anumite organizatii sunt mai degraba obstacol, decat sprijin, asa cum ar fi normal.

In acest sens, va rog sa transmiteti in atentia mea, ca ministru, situatiile pe care le considerati injuste, insa pe canalele oficiale de comunicare ale ministerului, si nu sub forma de simpla relatare, ci insotite de documente doveditoare pentru fiecare dintre sustinerile facute in sesizarea dumneavoastra", a fost mesajul postat de Eduard Novak pe Facebook.

????????Primesc zilnic, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federații în legătură cu diverse...

Publicată de Eduard Novak pe Joi, 14 ianuarie 2021
Modifică setările cookies