F 1

"Confirmă că Max este un sportiv fără caracter". Gestul controversat al lui Verstappen, taxat dur de britanici 

Max Verstappen și Lewis Hamilton sunt la egalitate înaintea ultimei curse din sezonul actual din Campionatul Mondial din Formula 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 12:54
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 13:02

La Marele Premiu din Arabia Saudită, cei doi piloți au oferit un spectacol pe cinste. În turul 37, Hamilton l-a atacat pe Verstappen pe linia dreaptă, monoposturile s-au atins în primul viraj şi din nou olandezul a revenit în frunte tăind curba următoare. Lui Max i s-a transmis să-i cedeze poziţia lui Lewis, Verstappen a aşteptat să fie ajuns de Hamilton, a frânat, cele două maşini lovindu-se iar.

Cei doi piloţi au continuat să ruleze şi, în turul 42, Verstappen i-a cedat poziţia rivalului său pentru a o recupera imediat. Olandezul nu a mai avut ce face în turul următor, când septuplul campion mondial a atacat decisiv şi şi-a depăşit clar adversarul. Verstappen s-a ales şi cu o penalizare de cinci secunde pentru ceea ce a făcut în turul 37 şi nu a putut să intre la boxe pentru a schimba pneurile şi câştiga punctul care recompensează cel mai rapid pilot. Acesta i-a revenit tot britanicului.

La ceremonia de premiere de după cursă, Max Verstappen nu a făcut poza de finală alături de ceilalți doi piloți de pe podium, iar în Marea Britanie au apărut comentarii cum că gestul olandezului ar fi fost unul fără fair-play. "Asta confirmă că Max este un sportiv fără caracter", a apreciat Sulaiman Folarin, comentator BBC. 

Replica pilotului de la Red Bull nu a întârziat să apară, acesta oferind o reacție pentru cei de la Sky: "'De ce ai plecat?', 'Pentru că nu era șampanie, deci nu era distracție!'".

Modifică setările cookies