VIDEO Un an de la începutul invaziei Rusiei: ”Șahtior s-a calificat în Europa pentru Ucraina” + Anatoli Trubin a apărat 3 penalty-uri!

Sahtior Donetk Anatoli Trubin Igor Jovicevic invazia Rusiei in Ucraina Ucraina Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 10:24
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 11:44

Echipa din Donețk a trecut după loviturile de departajare de Rennes și este acum în optimile de finală ale Europa League.

Şahtior Doneţk, care s-a calificat în optimile de finală ale Europa League la fotbal, după victoria cu Rennes, "a făcut-o pentru Ucraina", a spus antrenorul croat Igor Jovicevic în ziua care a marcat începutul războiului în urmă cu un an, informează AFP.

"Era foarte important acest meci. Pentru tine, Ucraina, a fost pentru ţara noastră, pentru Ucraina", a asigurat antrenorul croat care este legat de Ucraina de peste 20 de ani şi a revenit la Şahtior în urmă cu şase luni.

Antrenorul Igor Jovicevic: "Nu-mi găsesc cuvintele în acest moment”

"Nu-mi găsesc cuvintele în acest moment, am fost prezenţi până în ultimul moment. Am putea spune chiar că am murit pe teren, că ne-am lăsat acolo picioarele. 

Această victorie este o recompensă pentru munca noastră. Respect pentru jucătorii mei. Sunt mândru de ei", a adăugat tehnicianul croat.

"Această calificare ne dă speranţă, forţă, în această situaţie foarte dificilă, între bombardamente, sirene. Dar mergem înainte şi vrem să ne trezim vii mâine dimineaţă", a conchis Jovicevic.

Un autogol în minutul 119 a dus meciul Rennes - Șahtior la loviturile de departajare

Şahtior Doneţk s-a calificat la loviturile de departajare, după 5-4 cu Rennes, în deplasare. 

Echipa ucraineană a câştigat în tur cu 2-1, dar a fost condusă cu 2-0 în Hexagon, beneficiind de un autogol în minutul 119, care a trimis meciul la loviturile de departajare. 

Portarul Anatoli Trubin a fost artizanul calificării, cu trei penalty-uri apărate.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!