Bart Verbruggen Anderlecht Conference League lovituri de departajare ludogoret razgrad Conference League

VIDEO Micul Duckadam! Bart Verbruggen, portarul de 20 de ani al lui Anderlecht, a apărat tot la loviturile de departajare din Conference League

Anderlecht Bruxelles a eliminat-o pe Ludogoreț Razgrad în play-off-ul pentru optimile Conference League, după 0-1, 2-1 și 3-0 la loviturile de la 11 metri.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 08:44
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 08:58

Anderlecht a eliminat-o joi seara pe Ludogoreț Razgrad în play-off-ul pentru optimile Conference League, după 0-1 în deplasare, 2-1 acasă (Franco Russo '13 - autogol, Yari Verschaeren '68, respectiv Thiago '71) și 3-0 la loviturile de departajare.

Portarul belgienilor, Bart Verbruggen, a fost eroul gazdelor. Goalkeeper-ul în vârstă de doar 20 de ani a apărat toate loviturile de departajare executate de bulgari (Pipa, Dominik Yankov și Pedro Naressi) și, cum jucătorii lui Anderlecht au înscris de la 11 metri de trei ori consecutiv (Lior Refaelov, Jan Vertonghen și Yari Verschaeren), meciul s-a încheiat după doar trei serii executate.

Bart Verbruggen: ”Am studiat cum execută bulgarii penalty-urile, am făcut propriile cercetări”

Verbruggen a devenit astfel primul portar din ultimii 35 de ani care nu primește gol la loviturile de departajare în cupele europene, performanță similară cu cea a lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni din mai 1986, când românul a apărat însă patru șuturi de la 11 metri.

”Am studiat cum execută bulgarii penalty-urile. A făcut cercetări și staff-ul, dar chiar și eu am făcut propriile cercetări în acest sens. 

Am ales să mă arunc acolo unde executau cu predilecție, fără ca asta să însemne o garanție, evident”, a explicat Bart Verbruggen.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!