Baschet 3x3 fără restricții! Se anunță o vară fierbinte la Sport Arena Streetball. Calendarul evenimentelor

baschet 3x3 baschet sport arena streetball Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 08:36
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 11:11

Sezonul cu numărul 17 al Sport Arena Streetball se apropie de debut și, pentru prima oară după mai bine de doi ani, nu vor exista niciun fel de restricții în cadrul evenimentelor. Primul turneul are loc între 13 și 15 mai, pe terenurile din Universitatea Politehnică București, locul de naștere al fenomenului 3x3, unde sunt așteptați peste 600 de jucători.

Nu mai puțin de 100 de echipe s-au înregistrat doar în primele 15 minute de la deschiderea înscrierilor pe site-ul oficial 3la3.ro, la toate categoriile de vârstă. Toți jucătorii sunt obligați să aibă un cont activ și pe platforma Federației Internaționale de Baschet, deoarece punctele acumulate de fiecare participant sunt astfel contabilizate pentru România și  contribuie la calificarea naționalelor tricolore în diverse competiții internaționale.

Momentul de start al noului sezon competițional în aer liber a fost îndelung așteptat de către jucători și spectatori, iar câțiva dintre jucătorii reprezentativi la turneele Sport Arena Streetball și-au exprimat pasiunea pentru 3x3 într-un scurt film de promovare al competiției.

 

Sezonul 17 al Sport Arena Streetball are în calendar patru turnee regulate și o finală, unde vor accede cei mai buni jucători de-a lungul sezonului.

Campioana categoriei Open Masculin va avea asigurate biletele pentru circuitul mondial, FIBA 3x3 World Tour, Mastersul din Franța. Turneul final va fi dedicat exclusiv echipelor românești și jucătorilor din România, iar astfel țara noastră va avea șansa unei prezențe în elita baschetului 3x3 mondial pentru prima oară după anul 2015.

La fiecare turneu vor fi premiate cele mai bune două echipe de la fiecare categorie, urmând să fie acordate și o serie de premii individuale pentru cei mai valoroși și cei mai de perspectivă jucători. În premieră a fost introdusă și o nouă categorie de vârstă, sub 21 de ani, pentru a asigura meciuri mai competitive pentru tinerii jucători care fac pasul de la categoriile mai mici către cea Open. 

Doi jucători exponențiali pentru baschetul 3x3 din România vor fi prezenți în turneu. Anca Șipoș, medaliată cu argint la Campionatele Europene din 2016 va juca în cel de-al 40-lea eveniment Sport Arena Streetball din carieră în timp ce campionul european Angel Santana pregătește o revenire spectaculoasă la trei ani de la ultimul meci într-un turneu de 3x3.

Ca în fiecare an, de la turneele marca Sport Arena Streetball nu vor lipsi concursurile individuale, atât pentru jucători cât și pentru spectatori, invitații speciali și momentele de entertainment.

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022 include cinci evenimente de comunitate (13-15 mai, 10-12 iunie, 1-3 iulie, 12-14 august și finala din 2-4 septembrie). De asemenea, Sport Arena Streetball va organiza și cinci evenimente internaționale: FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, Constanța, 4-5 iunie, două etape din FIBA 3x3 Nations League (15-17 iulie și 5-7 august), FIBA 3x3 Finals (Nations League și Women’s Series), Constanța, 15-18 septembrie precum și FIBA 3x3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la București în perioada 5-9 octombrie. Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susținut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federația Română de Baschet iar radio-ul oficial al competiției este Kiss FM. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!