Doliu la Arsenal! Omul care l-a adus pe Wenger a murit astazi! A condus in perioada de invincibilitate a clubului!

Doliu la Arsenal! Omul care l-a adus pe Wenger a murit astazi! A condus in perioada de invincibilitate a clubului!

Peste 30 de ani a fost conducatorul clubului.

Este doliu in fotbalul din Anglia, dupa ce fostul presedinte al lui Arsenal a incetat din viata la varsta de 82 de ani. Peter Hill-Wood a fost la conducerea "tunarilor" mai bine de 30 de ani. S-a alaturat consiliului de administratie in 1962, devenind presedintele clubului 20 de ani mai tarziu, urmand pasii bunicului si tatalui.

Peter Hill-Wood este cel care l-a numit antrenor pe Arsene Wenger in 1996: "Este un om foarte curajos si a fost suficient de indraznet atunci sa ma numeasa pe mine antrenor principal", a spus tehnicianul francez.

In sezonul 2003-04 era conducatorul clubului, atunci cand Arsenal a reusit sa castige titlul in Premier League fara sa piarda vreun meci. In 2013 a fost nevoit sa cedeze toate actiunile din motive de sanatate, echipa londoneza fiind preluata de Stan Kroenke. Hill-Wood este considerat ultimul patron de club din Anglia care a decis sa conduca o echipa ca pe o institutie si nu ca pe o afacere.

"A fost placut sa produc acei bani, dar niciodata nu m-am implicat la Arsenal din acest motiv. M-am implicat pentru ca am ajuns sa iubesc acest club si asta este singura mea grija"
, declara la acel moment fostul finantator.

Mesajele curg pe retelele de socializare, acolo unde clubul, fanii sau jucatorii au transmis mesaje de adio pentru fostul presedinte.

Roland Garros 2019 - Program, Rezultate, Sportivi Romani | Informatii complete

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!VIDEO PROTVPLUS.RO

Alertă de vreme severă. Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în mai multe regiuni
BRAT