fc barcelona Chelsea Premier League Anglia

Chelsea, pe urmele Barcelonei! Problemele cu care se confruntă londonezii

Cofondatorul firmei ce deține formația Chelsea a anunțat schimbări majore pe plan financiar.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 09:33
Data actualizarii: Vineri 22 Septembrie 2023, 09:59

Jose Feliciano, unul dintre fondatorii Clearlake Capital a transmis că va face tăieri considerabile în salariile fotbaliștilor. 

Omul de afaceri puertorican, alături de Todd Boehly, omul numărul 1 de la Chelsea, au preluat formația din centrul Londrei în 2022. În ciuda investițiilor în transferuri de peste 1 miliard de lire sterline, ”albaștrii” nu s-au calificat în cupele europene și nu au fost în niciun sezon aproape de titlu.

Vor rezultate mari pe bani mai puțini

Dezamăgiți de performanțele clubului și presați de problemele financiare cu care se confruntă, patronii clubului englez au comunicat că vor efectua reduceri salariale de peste 100 de milioane de dolari: ”"Am cumpărat un activ care este foarte râvnit de mulți alți potențiali cumpărători. În cele din urmă, suntem extrem de aliniați cu baza noastră de suporteri, pentru că cea mai bună modalitate de a face clubul nostru mai valoros este să câștigăm.

Echipa a avut un prim sezon dificil, primul nostru sezon. Avem o cantitate extraordinară de talent.

Ceea ce încercăm să facem este să reducem salariile și, în esență, cheltuielile de operare ale afacerii cu peste 100 de milioane de dolari (80,6 milioane de lire sterline) pe an.” a comunicat patronul lui Chelsea, conform sportsmole.uk.

Pe lângă schimbările în plan financiar, Jose Feliciano a transmis că o mare parte din jucătorii neînregistrați ai ultimelor trei perioade de mercato vor fi dați afară.

În acest sezon, Chelsea are un debut nefast de campionat. Londonezii se află în a doua jumătate a clasamentului din Premier League, doar pe locul al 14-lea. În primele cinci etape, formația antrenată de Mauricio Pochettino a înregistrat o victorie, două egaluri și două înfrângeri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!