Elina Svitolina Război în Ucraina Tenis Virale

Mesajul zguduitor al Elinei Svitolina! Sportiva donează banii obținuți din tenis armatei țării sale. Scrisoarea emoționantă

Elina Svitolina (15 WTA) sare în ajutorul armatei sale.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 15:16
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 18:36

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunţat într-o postare pe reţelele de socializare că va dona toţi banii pe care-i va câştiga la turneele la care va participa pentru armata ţării sale şi pentru cauze umanitare, de sprijinire a conaţionalilor săi afectaţi de conflictul militar cu Rusia, scrie DPA.

Ea a scris un text, pe contul de Twitter, intitulat "Scrisoare către patria mea", în care deplânge situaţia în care se află patria natală, agresată militar de Rusia, şi în care cere comunităţii internaţionale să sprijine eforturile de pace.

„Sunt departe de tine, departe de oamenii pe care îi iubesc, de oamenii mei, dar inima mea nu a fost niciodată atât de caldă şi de plină de dragostea ta. Mi-e greu să exprim cât de specială eşti. Pentru mine, Tu eşti puternică, frumoasă şi specială. Mi-ai dat totul şi eu preţuiesc fiecare bucată din tine: cultura, educaţia, pământul, apele, oraşele, oamenii. Oamenii mei. Oamenii mei, mă tem în fiecare zi pentru voi. Sunt devastată, nu mă pot opri din plâns, inima mea nu încetează să sângereze.

Dar sunt foarte mândră. Văzându-i pe oamenii noştri, mamele noastre, taţii noştri, fraţii noştri, surorile noastre, copiii noştri cât de curajoşi şi puternici sunt şi cum luptă pentru a te apăra. Ei sunt eroi.

Voi dona banii pe care îi voi câştiga din următoarele turnee pentru a ajuta armata şi cauzele umanitare, pentru a ajuta în apărarea Ta, ţara noastră. Ucraina, Tu ne uneşti, tu eşti identitatea noastră, Tu eşti trecutul şi viitorul nostru. Noi suntem Ucraina. Fie ca lumea să vadă şi să ne ajute să Te protejăm. Eşti în toate rugăciunile mele. Eşti mereu cu mine. Eu sunt Ucraina. Noi suntem Ucraina”, a scris Svitolina.

Elina Svitolina, fost număr trei WTA, a câştigat, de-a lungul carierei, 21.342.000 de euro din tenis.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!