Imagini care se vad o data in viata. Cum a fost surprins unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume

Vezuviu Vulcan Virale Imagini care se vad o data in viata. Cum fost surprins unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Miercuri 17 Februarie 2021, 12:02

Cu Etna si Vezuviu in prim-plan, Italia e una dintre cele mai spectaculoase tari din punct de vedere al activitatii vulcanice.

Cel mai activ vulcan din Europa (Etna) a erupt marti seara, aceasta fiind cea mai semnificativa rabufnire din ultimii ani. E o veste care readuce in discutie pericolul care ii pandeste pe oamenii din imediata apropiere a unor asemenea munti.

Este si cazul Vezuviului, vulcanul care strajuieste orasul Napoli, specialistii precizand ca acesta are o activitate mai redusa, insa o eventuala "explozie" a sa ar fi devastatoare. Asa s-a intamplat si in urma cu 2000 de ani, cand Vezuviul a ras de pe fata Pamantului orasul roman Pompei, din care n-au mai ramas decat ruinele.

  • Imagini care se vad o data in viata. Cum fost surprins unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume

Ei bine, ca o coincidenta, in ziua in care Etna a erupt, Vezuviul a oferit o imagine incantatoare. Astfel, temperaturile scazute si celelalte conditii atmosferice au facut ca vulcanul sa fie extrem de vizibil chiar din interiorul ruinelor de la Pompei, localitatea distrusa de lava. Imaginile au fost surprinse de presa italiana si fac acum inconjurul lumii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!