Descoperire erotica din epoca romanilor. Desenele deocheate iesite din "orasul scufundat". Doar conducatorii se bucurau de ele

Pompei Virale Descoperire erotica din epoca romanilor. Desenele deocheate iesite din "orasul scufundat". Doar conducatorii se bucurau de ele
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Duminica 28 Februarie 2021, 12:37
Cercetatorii parcului arheologic din zona orasului antic Pompei au anuntat o descoperire unica.

"Pompei continua sa ne impresioneze cu descoperirile pe care le facem aici", a afirmat Ministrul Culturii din Italia dupa utima relicva iesita la iveala din orasul care in urma cu aproape 2.000 de ani a fost distrus si acoperit aproape in totalitate de lava vulcanului Vezuviu de langa Napoli.

De-a lungul timpului, siturile arheologice din Pompei au transformat zona intr-un obiectiv turistic de neratat pentru cei care viziteaza sudul Italiei. Revenind la descoperirea care i-a impresionat pe experti, la suprafata a fost scos un car triumfal unic prin designul sau. 

Mai exact, e o masina pentru evenimente ceremoniale, cu doua locuri, pe care o foloseau exclusiv conducatorii acelor vremuri. Si mai interesant, vehiculul era pigmentat cu diverse decoratiuni din tabla si bronz, iar multe dintre ele prezentau barbati si femei in scene erotice.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!