ADN Elefant MAMUT Virale Cea mai veche dovada de viata din istorie. Descoperire uluitoare a oamenilor de stiinta. Sunt stramosii elefantilor!

Cea mai veche dovada de viata din istorie. Descoperire uluitoare a oamenilor de stiinta. Sunt stramosii elefantilor!

Cel mai vechi ADN recuperat vreodata apartine unor animale preistorice descoperite in straturile de pamant inghetate din Siberia.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Joi 18 Februarie 2021, 14:08

Specialistii au anuntat rezultatele unor cercetari care dureaza de mult timp, mai exact din anii 1970, atunci cand pe teritoriul Rusiei au iesit la iveala ramasitele a trei mamuti, animalelele care sunt considerate stramosii elefantilor. Prin metode stiintifice avansate, ADN-ul a fost extras abia acum din dintii molari ai respectivilor mamuti, ajungandu-se la concluzia ca acestia au trait in urma cu aproximativ 1,3 milioane de ani.

"Acest ADN  e incredibil de vechi. Probele sunt de o mie de ori mai vechi decat ramasitele vikingilor si sunt anterioare existentei oamenilor si a neandertalienilor", a declarat pentru CNN Love Dalen, un profesor de genetica participant la studiu.

De asemenea, ADN-ul identificat a scos la iveala o noua specie de mamut fata de singura despre care existau date pana in prezent. "A fost o surpriza uriasa. Noi stiam doar despre mamutul de stepa din Siberia", au precizat specialistii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!