Virale

Cea mai veche dovada de viata din istorie. Descoperire uluitoare a oamenilor de stiinta. Sunt stramosii elefantilor!

Cel mai vechi ADN recuperat vreodata apartine unor animale preistorice descoperite in straturile de pamant inghetate din Siberia.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Joi 18 Februarie 2021, 14:08

Specialistii au anuntat rezultatele unor cercetari care dureaza de mult timp, mai exact din anii 1970, atunci cand pe teritoriul Rusiei au iesit la iveala ramasitele a trei mamuti, animalelele care sunt considerate stramosii elefantilor. Prin metode stiintifice avansate, ADN-ul a fost extras abia acum din dintii molari ai respectivilor mamuti, ajungandu-se la concluzia ca acestia au trait in urma cu aproximativ 1,3 milioane de ani.

"Acest ADN  e incredibil de vechi. Probele sunt de o mie de ori mai vechi decat ramasitele vikingilor si sunt anterioare existentei oamenilor si a neandertalienilor", a declarat pentru CNN Love Dalen, un profesor de genetica participant la studiu.

De asemenea, ADN-ul identificat a scos la iveala o noua specie de mamut fata de singura despre care existau date pana in prezent. "A fost o surpriza uriasa. Noi stiam doar despre mamutul de stepa din Siberia", au precizat specialistii.

CITESTE SI

Modifică setările cookies