Vehicule ATV ROM

Alke România revoluționează piața mașinilor electrice cu noile soluții utilitare

Vehiculele electrice utilitare Alke aduc performanțe pe șosea, care până acum nu se mai regăseau la vehicule din aceeași categorie: o capacitate de încărcare de până la 1.630 kg și o capacitate de remorcare maximă de 4.500 kg. Au o autonomie de până la 200 km și, datorită unei roți a cincea aprobate, pot fi folosite cu semiremorci.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 August 2021, 15:15
Data actualizarii: Luni 23 August 2021, 15:20

Autoutilitarele electrice Alke sunt potrivite și pentru lucrul în spații înguste, ideale pentru oraș, fiind nepoluante și omologate pentru circulația pe drumurile publice, de tip N1. De asemenea, sunt perfecte și pentru utilizarea pe drumurile private și off-road (drumuri neasfaltate).

 Mașinile electrice Alke sunt disponibile în multiple configurații (ex. camionetă cu benă, autoutilitară, vehicule anideflagrante, ambulanță, mașină cu unitate de udare/spălător electric cu presiune, cu macara, cu unitate de stingere a incendiilor, mașină de gunoi, etc...).

Proiectate și fabricate în Italia, mașinile electrice Alke sunt capabile să răspundă cerințelor de exploatare și mentenanță a instalațiilor și echipamentelor din dotarea instituțiilor, a necesitaților de rezolvare pentru diversele nevoi gospodărești ce presupun transport, fie pe aleile și drumurile curților interioare, fie pe drumurile publice adiacente; prin deplasări sigure, moderne, elegante, confortabile, prietenoase cu mediul și foarte puțin costisitoare. 

Recent, Alke România a atras toate privirile, cu noile vehicule utilitare electrice, în cadrul Smart Mobility Cluj 2021 - cel mai mare proiect din România, axat pe comunicarea noilor tehnologii și concepte de mobilitate sustenabilă a dezvoltării urbane din viitor. A fost o zi în care comunitatea a avut ocazia să cunoască noile tehnologii și tendințe în mobilitatea durabilă. Aproximativ 5000 de vizitatori au participat la această ediție. 

Autoutilitarele electrice Alke au atras atenția și reprezentanților Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Domnul Primar Emil Boc a fost încântat să testeze cele două modele Alke prezentate în cadrul evenimentului, care sunt ideale pentru municipalități și sectorul public, datorită configurațiilor potrivite pentru gestionarea diferitelor activități.

Cu peste 25 de ani de experiență și mii de vehicule vândute, Alke este un jucător cheie la nivel global în segmentul vehiculelor electrice pentru utilizarea urbană și industrială. Produsele sunt situate în topul pieței în ceea ce privește calitatea și performanța și sunt vândute în mai mult de 40 de țări din toată lumea, acoperind toate continentele.  

În prezent, mașinile electrice încep să câștige teren în fața celor pe combustie. Numărul celor care doresc o astfel de mașină a crescut și datorită finanțării primite de la Guvern, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, prin care pot fi achiziționate și vehiculele electrice Alke. România a ajuns de la o singură stație de încărcare electrică la peste 1.000. Prețul mașinilor a scăzut la jumătate, iar oferta s-a diversificat. 

Autoutilitarele electrice Alke oferă avantaje atât de natură economică, cât și tehnică. Costurile de funcționare sunt mai mici, deoarece, spre deosebire de vehiculele cu ardere, nu există multe piese supuse uzurii, iar motorul funcționează într-un mod mai curat și mai simplu decât motoarele tradiționale.  Astfel, revizia unei mașini electrice Alke costă mult mai puțin. Economii importante se fac și în ceea ce privește consumul, curentul fiind cel mai ieftin “carburant”. 

Alke România susține cultura orientată spre sustenabilitate și protejarea responsabilă a mediului și a resurselor!

Articol sustinut de ATVRom. 

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies