„Vor să arate că valorează ceva! Unde sunt cei care se dopează? Încă joacă!” Patrick Mouratoglou a ieșit la atac după o nouă amânare în procesul lui Halep 

Patrick Mouratoglou Simona Halep Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 25 Mai 2023, 10:57
Data actualizarii: Joi 25 Mai 2023, 11:00

Simona Halep trece prin cele mai grele momente din carieră după ce a fost suspendată în urma depistării pozitive cu Roxadustat la US Open. 

Fostul lider WTA a jucat în august 2022 ultimul său meci, iar din octombrie a fost suspendată de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). De atunci, audierea româncei a fost amânată de trei ori, ultima dată chiar în aceste zile, după ce pe 19 mai s-a anunțat un nou cap de acuzare pe numele fostului lider WTA din cauza unor „iregularități” găsite în pașaportul său biologic. 

Halep se pregătea să fie audiată la finalul lunii mai, însă ITIA a reușit să obțină o nouă amânare. Tenismena a răbufnit pe rețelele sociale, acuzând că se simte „hărțuită” de tot ceea ce trăiește în această perioadă și de atitudinea celor de la ITIA. 

Patrick Mouratoglou atacă după ce audierea Simonei Halep a fost amânată 

Antrenorul Simonei a răspuns în rubrica de comentarii a postării Simonei și i-a atacat pe cei din ITIA. 

„ITF (ITIA) continuă să se comporte la fel de urât precum au făcut-o încă din start. Este o rușine în sportul nostru”, a scris Patrick Mouratoglou la postarea Simonei. 

Întrebat de către un alt utilizator care este motivația din spatele ITIA și dacă aceștia au oferit răspunsuri pentru amânări, antrenorul Simonei a avut un răspuns extrem de dur. 

„Probabil vor să arate lumii că valorează ceva. Majoritatea jucătorilor pe care ei i-au testat pozitiv în ultimii ani sunt victime ale contaminării. Unde sunt cei care chiar se dopează? Încă joacă”, a adăugat antrenorul. 

Răspunzând altor comentarii, Mouratoglou a mai adăugat: „Audierea Simonei a fost amânată de trei ori de ITF, este nerezonabil și nu s-a mai auzit de așa ceva”, precizând și care este de fapt marea problemă în această situație. 

„Problema este că acesta nu este un proces legal. ITF face regulile, controlează, suspendă și judecă. Este o parodie a justiției”. 

„Sunt de acord că atleții sunt învinovățiți pentru ce se găsește în corpul lor, însă la un nivel atât de scăzut se poate ajunge în atât de multe moduri diferite. De exemplu, dacă fizioterapeutul jucătorului ia un medicament pentru probleme de sănătate care este pe lista celor interzise și îi face un mesaj mai lung acestuia, ar putea avea cantități extrem de mici din acest medicament și depistat pozitiv. 

Problema în cazul Simonei, dar și al altora, este nivelul extrem de scăzut care s-a găsit în corpul lor și faptul că ITF îi consideră ca fiind pozitivi. Fac asta doar ca să poată prinde niște jucători pentru că pe cei care chiar se dopează nu pot să o facă”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!