Serena Williams Serena Williams avere Tenis WTA Tenis

GALERIE FOTO „Toată lumea mă întreabă ce fac atunci când nu joc tenis” Ce răspuns inedit a oferit Serena Williams 

Serena Williams a dezvăluit cu ce se ocupă atunci când nu se antrenează sau nu participă la o competiție oficială de tenis.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 10:01
Data actualizarii: Duminica 21 Noiembrie 2021, 10:24

Personalitate istorică în tenis, Serena Williams și-a croit cu claritate planurile pe care se va concentra după încheierea carierei de jucătoare profesionistă. Multi-milionară, cu o avere estimată în toamna acestui an la suma colosală de $240 de milioane, sora mai mică a familiei Williams se arată hotărâtă să urmărească cu sârguință continuarea inițiativelor lucrative. 

„Toată lumea mă întreabă ce fac atunci când nu joc tenis. Răspunsul: investesc în companii. Compania Serena Ventures are o capitalizare de piață de $33 de milioane. Suntem abia la început,” a scris Serena Williams pe contul personal de Twitter. 

Serena Williams și relația sa cu banii


„De obicei, îmi investesc banii. Sunt cea mai plictisitoare persoană. Nu îi cheltui, ci îi investesc. Nu am fost bună în a ști cum să mă răsplătesc, învăț asta acum. M-am gândit la niște bijuterii,” spunea Serena Williams pentru People, în 2020, notează Sportscasting.

Serena Williams are o avere de aproape trei ori mai mare decât Venus Williams, al cărei net worth ajunge la $95 de milioane, puțin peste dublul sumei totale a premiilor încasate din tenis, $42,280,541. Fascinant, faptul că nu doar Serena, ci și Venus Williams are o avere mai mare decât soțul Serenei, Alexis Ohanian Jr., co-fondator Reddit, o companie evaluată la peste 10 miliarde de dolari, în 2021. Valoarea netă a averii soțului Serenei Williams se învârte în jurul sumei de $80 de milioane.

Câți bani a câștigat Serena Williams din tenis


O parte mai consistentă din veniturile încasate de Serena Williams în cei 25 de ani de excelență în lumea sportului a venit din colaborări. Printre sponsorii care au plătit pentru a fi promovați prin intermediul imaginii Serenei Williams se numără Nike, Wilson, Gatorade, Pepsi, Aston Martin, Beats by Dre, IBM, AT&T, Ford, Gucci, dar și JP Morgan.  

Recent, Serena Williams a încheiat un contract de colaborare cu Amazon Studios, companie care va lansa un documentar despre ea pe platforma Amazon Prime Video. 

În prezent, Serena Williams nu mai este cea mai bine plătită sportivă din lume, secondând-o pe Naomi Osaka, care însumează venituri anuale de $60 de milioane, cu aproximativ 33% mai mult decât Serena Williams. În tot acest timp, Serena Williams a decis să facă investiții cu profil de risc mai ridicat, investind în NFT-uri, o componentă a viitorului metaverse. 

Serena Williams este câștigătoare a 23 de titluri de mare șlem, dintre care 7, cucerite pe iarba de la Wimbledon. Ultimul turneu de mare șlem adjudecat de sportiva americană datează din 2017, când se impunea la Australian Open. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!