Tenis

FOTO „Serviciul ăsta e praf!” Ce nu i-a convenit Simonei Halep în victoria ultra-rapidă din turul 3 la Melbourne

Simona Halep a avut câteva momente în care a afișat o nervozitate acută, în meciul câștigat în defavoarea Dankăi Kovinic.

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 05:04
Data actualizarii: Sambata 22 Ianuarie 2022, 06:36

Simona Halep a dispus cu o impresionantă lejeritate de numărul 98 WTA, Danka Kovinic, în a treia rundă a competițională a Grand Slam-ului din Australia. 

A fost 6-2, 6-1 în doar 65 de minute de joc pentru sportiva din România, care s-a calificat pentru a șasea oară în săptămâna a doua de concurs a Openului Australian.

Perfecționismul Simonei Halep, într-un meci câștigat 6-2, 6-1 în turul 3 al unui Grand Slam: „Serviciul ăsta e praf!” 

La scorul de 5-2, 30-egal în setul întâi, când Simona Halep a servit prima dată pentru câștigarea setului, jucătoarea din țara noastră a comis o dublă greșeală, acuzându-se pentru această eroare, în stilul caracteristic.

„Serviciul ăsta e praf!”, a strigat Simona Halep, de îndată ce mingea a atins plasa fileului. Halep și-a menținut însă emoțiile în control și a reușit să încheie game-ul în favoarea sa, câștigând setul 1 în doar 29 de minute de joc.

Halep a pus 74% din primele servicii în teren, în primul set și a câștigat 71% din punctele jucate cu prima servă, numere care confirmă prestația decentă la serviciu din primul set, în ciuda reacției sale de moment și a unui break reușit de Kovinic, în debutul setului. 

În setul secund, la scorul de 5-1, Simona Halep a înregistrat o eroare neforțată pe forehand, lucru pentru care s-a taxat, din nou, aspru, lăsându-și perfecționismul să iasă la iveală: „Să lovesc mingea, nu s-o învârt aiurea, s-o lovesc!”, și-a spus Simona Halep, după care a reușit cel mai spectaculos punct al meciului, lovind un backhand în cross în schimbul următor de mingi. 

Modifică setările cookies