GALERIE FOTO „Serena a consumat de zeci de ori mai multe substanțe interzise” Ce i-a transmis Simona Halep președintelui FRT, Cosac

George Cosac afirmă că Serena Williams ar fi consumat de zeci de ori mai multe substanțe interzise decât Simona Halep, dar prin intermediul scutirii pentru uz terapeutic. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2023, 20:48
Data actualizarii: Luni 18 Septembrie 2023, 20:50

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac a dezvăluit că Simona Halep l-a asigurat că nu a consumat nicio substanță interzisă în cunoștință de cauză. 

„Mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a luat nimic conștient,” a dezvăluit Cosac, care a sărit în apărarea Simonei Halep, în contextul postării controversate publicate de Serena Williams, pe platforma X, prin care lăsa de înțeles că își vrea titlul aferent finalei pierdute la Wimbledon, în 2019. 

George Cosac: „Simona mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a luat nimic în cunoștință de cauză.”

„Serena a consumat de zeci de ori mai multe substanțe interzise; e adevărat, cu acceptul medicilor și a celor care i-au recomandat acele substanțe pentru bolile de care, chipurile, ar fi suferit,” a menționat Cosac, în exclusivitate pentru PRO TV și www.sport.ro

„Dacă Simona își dorește să revină în tenis, poate să facă lucrul ăsta. E o sportivă excepțională, are talent, calități fizice fenomenale și e doar o chestiune de motivație,” a declarat Victor Hănescu, comentând, pentru PRO TV și www.sport.ro, situația actuală a Simonei Halep. 


Simona Halep a primit la mijlocul lunii septembrie sentința de patru ani de suspendare din circuitele WTA și ITF. Decizia va fi contestată de româncă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Ce a spus Darren Cahill, în prima intervenție amplă, după aflarea suspendării Simonei Halep

„Oamenii care mă urmăresc cred că știu încă de acum 12 luni, când a apărut acest subiect, că mi-am transmis sprijinul exclusiv către Simona, este de neclintit.

Am petrecut șase ani cu ea, trăiește și moare pentru tenis, modul în care a avut grijă de ea și de cariera ei, nu a făcut nimic ilegal, nu a pus nimic ilegal în corpul său, se asigura că verificăm totul de câte trei ori, știu cât de important este și a fost pentru ea să rămână curată. O cunosc, știu că nu ar face niciodată în mod deliberat ceva greșit, în mod clar a existat o problemă cu substanța aceea care se afla în sistemul ei, ea crede că a fost o contaminare, chiar ITIA a acceptat acest lucru, în unul dintre suplimentele pe care le lua. 

Ea este responsabilă pentru asta, știe asta, dar cred că ar fi greșit să comentez mai departe de asta. Rămâne de văzut ce se întâmplă după apelul făcut la TAS, are experți în jurul său, probabil o echipă legală bună, are oameni în jurul său care cred în ea și știu că în mod clar nu ar face așa ceva.

Nu am făcut parte din echipa ei, a fost Patrick Mouratoglou care a antrenat-o, el a fost la audierile de două zile, ei știu detaliile, eu nu. Eu doar o cunosc pe ea, știu că nu ar face așa ceva și are parte de sprijinul meu necondiționat. Sper ca la TAS să se ajungă la o concluzie, adevărul să iasă la iveală, iar ea să revină rapid pe teren, asta îmi doresc pentru ea. 

Cazul ăsta mergea oricum la TAS, indiferent de suspendare, Simona ar fi contestat. Unul dintre lucrurile importante despre Simona e că a fost întotdeauna unul dintre cei mai testați sportivi din tenis, nu s-a plâns în niciun moment de asta, a știut că neplăcerea de a fi testat înseamnă că oamenii încearcă să mențină jocul sigur, ea era întotdeauna fericită pentru asta.

TAS va rezolva, las detaliile pe toți cei care fac parte din echipa ei, avocații, Patrick, știe că are sprijinul meu condiționat”, a declarat Darren Cahill în cadrul podcast-ului 'Advantage Connors'.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!