„Ne omorâți cu zile!” Grevă în WTA: Sorana Cîrstea, una dintre jucătoarele maltratate

Sorana Cirstea Tenis Romania Tenis WTA WTA Doha Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 11 Februarie 2024, 11:10
Data actualizarii: Duminica 11 Februarie 2024, 11:23

Circuitul WTA nu se bucură de nivelul bun de organizare văzut la Cluj-Napoca în toate competițiile. 

Votat în 2022 și în 2023 „cel mai bine organizat turneu WTA 250 din lume”, Transylvania Open este, mai degrabă, o excepție în circuitul de elită al tenisului feminin. 

În abia a doua lună a anului, mai multe jucătoare au motive serioase de nemulțumire la adresa oficialilor WTA, care le-au întocmit un program de joc prin care riscă accidentări, dincolo de o stare de epuizare dusă la extrem. 

Daria Kasatkina joacă duminică finala turneului de la Abu Dhabi, iar luni, în primul tur la Doha

Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina - care s-au întâlnit în meci direct în sferturile turneului WTA 500 de la Abu Dhabi - sunt două dintre jucătoarele îndreptățite să se plângă, în luna februarie.

Românca a fost obligată la joc în primul tur al competiției WTA 1000 de la Doha duminică, la mai puțin de 48 de ore distanță după sfertul jucat la Abu Dhabi.

Daria Kasatkina: „Am o întrebare către WTA: încercați să ne omorâți cu zile?”

De partea opusă, rusoaica Daria Kasatkina va trebui să joace în runda inaugurală a întrecerii de la Doha luni, în contextul în care, duminică-seara, va disputa finala turneului din Emiratele Arabe Unite. 

„E groaznic. Am o întrebare către WTA: încercați să ne omorâți cu zile sau faceți astfel încât să vă asigurați că ne accidentăm?”, au fost întrebările dure, dar justificate ale Dariei Kasatkina, către conducerea WTA. 


Halep, Ruse și Bogdan: a treia jucătoare din România care ajunge în finala Transylvania Open

Cîrstea și Kasatkina s-au duelat în sferturile turneului WTA 500 de la Abu Dhabi

  • Kasatkina s-a impus în minimum de seturi, scor 6-2, 6-0. 

Lăsând la o parte procesul de recuperare și odihnă care este perturbat, Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina sunt nevoite să se deplaseze cu avionul între Abu Dhabi și Doha, un zbor scurt, de 70 de minute, dar care îngreunează refacerea prin fricțiunea temporală pe care acest tip de transport o produce, în mod inerent. 

„Bun mod de a vă proteja jucătoarele aveți voi, cei din WTA,” a comentat, ironic, jurnalistul de tenis portughez, Jose Morgado, pe seama situației nefericite. 


„Încă nebătută în România” Pliskova i-a provocat pe clujeni, la Transylvania Open (LIVE pe Pro Arena și VOYO)

Finala Transylvania Open 2024, Ana Bogdan - Karolina Pliskova se joacă duminică, în direct la Pro Arena și VOYO, de la ora 17:30. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!