FOTO „Mă gândesc la tine!” Fosta jucătoare de talie mondială, Chris Evert, mesaj emoționant pentru Halep

Simona Halep Chris Evert Tenis Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 16:07
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 16:07

Simona Halep a picat testul anti-doping la US Open 2022 și a fost despitată cu Roxadustat, o substanță interzisă sportivilor de performanță.

Au trecut câteva luni bune de când românca nu a mai participat într-un meci de tenis. Chiar și așa, jucătoarea a continuat antrenamentele, dar a ajuns pe locul 15 în ierarhia mondială, începând cu data de 30 ianuarie.

„Mă gândesc la tine!” Fosta jucătoare de talie mondială, Chris Evert, mesaj emoționant pentru Halep

Chris Evert, fosta jucătoare numărul unu mondial, care a câștigat de-a lungul carierei sale 18 titluri la simplu, nu și-a luat gândul de la situația în care se află Simona Halep în acest moment și a ținut să scrie un mesaj pe rețelele social media. 

„Mă gândesc la Simona Halep. Sper că se simte bine... Sper că asta se va rezolva cât mai repede...”, a scris Chris Evert pe Twitter, urmat de un emoji care arată că fosta jucătoare se roagă pentru soarta româncei.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă regăsită în corpul Simonei Halep, la testul anti-doping de la US Open

Roxadustat (FG-4592) este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon. Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut. 

Substanța Roxadustat a fost aprobată pentru a fi folosită în Asia împotriva anemiei, în cazul pacienților trecuți prin sesiuni de dializă. În Uniunea Europeană, substanța a fost aprobată pentru uz medical abia în luna august a anului 2021. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!