FOTO ȘI VIDEO „Am vrut să mă retrag din tenis de zeci de mii de ori” Sorana Cîrstea, categorică despre retragerea din tenis

Sorana Cirstea Tenis Romania Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 07:20
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 07:33

Trei hernii și aproape două decenii petrecute în tenisul profesionist nu sunt suficiente pentru a o face pe Sorana Cîrstea să se gândească serios la retragerea din tenis. 

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) se menține în vârful ierarhiei mondiale și dezvăluie că nu are de gând să se retragă prea curând, atât timp cât va rămâne sănătoasă.

Jucătoarea din Târgoviște a admis public că, în ciuda faptului că sportul profesionist dăunează grav sănătății, se bucură de privilegiul de a-și putea trăi, chiar și după vârsta de treizeci de ani, visul vieții.

Sorana Cîrstea: „Am două hernii lombare și una cervicală.”

„Am vrut să mă retrag de sute, mii de ori pentru zece minute. După foarte multe mingi de meci, după multe meciuri ratate la un punct... primul lucru pe care îl faci, după ce ajungi în vestiar, cu lacrimi în ochi, îți spui că nu mai vrei. Că ți-a ajuns.

Când eram mică, îmi sunam părinții și le spuneam că nu mai vreau să joc tenis, că m-am săturat. Dura zece minute, iar imediat după verificam când am următorul turneu. 

Toată viața mea și tot ce am făcut a fost pentru tenis. Mai ales când joci bine, e foarte greu să ai gândul retragerii în minte. Pentru cineva ca mine, dacă aș coborî sub locul 150, aș începe să îmi pun întrebări. 

Dar atât timp cât am fost în elită, niciodată, cu adevărat, nu am vrut să mă las.

Dar pentru zece minute, au fost foarte multe retrageri din tenis,” a glumit Sorana Cîrstea în podcastul Vreau să știu

„Îmi trăiesc visul vieții acum. Sunt în elita mondială.”

În aceeași discuție cu jurnalistul Cătălin Oprișan, Sorana Cîrstea a admis că nu și-ar fi închipuit, la începutul carierei, că va juca tenis la vârsta de 34 de ani.

„Au evoluat foarte mult pregătirea fizică și recuperarea. Ne uităm și în proba masculină și vedem că se joacă până la 40 de ani. La fete, Kerber, la 37 de ani, a născut și a revenit. 

Există mult mai multă informație, iar asta a făcut ca în tenis să poți să ai o carieră din ce în ce mai lungă. 

În momentul de față, nu mă simt în vârstă și niciodată nu am avut o problemă cu vârsta. Mă simt mult mai tânără. Am o personalitate mult mai tânără decât o spune vârsta mea.

Îmi trăiesc visul vieții acum. Sunt în elita mondială. Am avut noroc să fiu cât de cât sănătoasă,” a completat Sorana Cîrstea. 


Sorana Cîrstea, elogiată de fostul antrenor al Simonei Halep: „O să ne dăm seama de adevărata ei valoare”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!