VIDEO Întrebarea uluitoare primită de Sorana Cîrstea din partea antrenorilor străini: ce îi intrigă cel mai mult la români

Sorana Cirstea Tenis Romania Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 09:52
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 09:51

Sorana Cîrstea știe ce lipsește în tenisul românesc pentru a putea fi reatinse performanțele istorice. 

Sorana Cîrstea a fost număr 21 WTA în 2013, performanță pe care a fost foarte aproape să o egaleze în 2024.

Jucătoarea din țara noastră este, alături de Simona Halep, una dintre cele mai importante sportive ale României în noul mileniu, dar a avut o dezvăluire importantă de făcut, în ce privește reușitele sportului autohton.

Sorana Cîrstea: „Suntem foarte negativiști, ca nație. Vorbesc inclusiv despre mine.”

Cîrstea crede că prevalența gândirii negativiste în rândul românilor împiedică atingerea unor performanțe și mai importante.

Povestindu-și interacțiunile cu antrenorii străini alături de care a lucrat, Sorana Cîrstea a menționat că aceștia au fost surprinși să remarce cât de negativiști sunt românii, creându-și o fascinație în jurul acestui subiect.

Sorana Cîrstea analizează potențialul tenisului românesc: „Fizic, avem lacune, dar și mental, fiind foarte negativiști.”

„Tenisistic, eu spun că am avut mereu sportivi talentați. Suntem un popor de oameni talentați și de oameni muncitori.

Faptul că nu avem condiții ne întărește. Pentru că totul e greu te face să fii mai tare. Fizic, avem lacune, dar și mental: în ce sens? Suntem foarte negativiști, ca nație. Vorbesc inclusiv și de mine. Când spun lucrurile astea, mă includ și mine.

Nu mi-am dat seama de asta până nu am avut antrenori de afară. Au luat contact cu românii, cu jucătoarele, cu restul sportivilor români, iar primul lucru pe care mă întreabă e: 'dar de ce sunteți atât de negativiști?' 

Ăsta e lucrul la care am putea lucra, alături de partea de pregătire fizică,” a declarat Sorana Cîrstea în podcastul Vreau să știu, transmițând că antrenorii de tenis din țară au o calitate impresionantă.  


Sorana Cîrstea, elogiată de fostul antrenor al Simonei Halep: „O să ne dăm seama de adevărata ei valoare”

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!