VIDEO Svitolina a bătut-o din nou pe Azarenka, chiar de ziua ei: bielorusa, enervată la conferința de presă

Elina Svitolina Tenis WTA Victoria Azarenka WTA Washington Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 01 August 2023, 11:00
Data actualizarii: Marti 01 August 2023, 11:15

Scorul întâlnirilor directe dintre Victoria Azarenka și Elina Svitolina este acum 5-2. 

Elina Svitolina (28 de ani, 27 WTA) a obținut a doua victorie, în trei săptămâni, în detrimentul Victoriei Azarenka (34 de ani, 19 WTA). Partida s-a jucat în ziua în care bielorusa a împlinit 34 de ani. 

Ucraineanca a pătruns în faza optimilor de finală ale turneului WTA 500 de la Washington, în urma unei partide extrem de disputate, încheiate scor 7-6 (2), 6-4.

Victoria Azarenka, învinsă de Elina Svitolina tocmai de ziua sa și pentru a doua oară în trei săptămâni

Cu trei săptămâni înainte de acest meci din SUA, Azarenka pierdea în fața Svitolinei, în optimile de finală ale turneului de mare șlem de la Wimbledon, scor 6-2, 4-6, 6-7 (9), într-un meci pe care ucraineanca l-a încheiat cu o revenire incredibilă, reușind să câștige 7 din ultimele 9 puncte jucate. 

S-au înregistrat 17 break-uri în acest duel, în care game-urile ținute cu serviciul au fost de o raritate incredibilă într-un meci de tenis profesionist. 

17 break-uri în meci și nicio strângere de mână, la final

Pentru prima dată în circuitul WTA, fanii au fost înștiințați de oficialii turneului că nu va exista o strângere de mână între cele două jucătoare, la finalul partidei, contrar obișnuinței impuse în tenis. 

Mesajul a fost publicat pe tabelă, la sfârșitul primului set. Svitolina și Azarenka nu și-au strâns mâinile, la fileu, dar spectatorii nu au huiduit nicio jucătoare.

La conferința de presă organizată după meci, bielorusa Victoria Azarenka s-a declarat deranjată de faptul că jurnaliștii au întrebat-o din nou despre acest aspect, care a făcut-o să fie huiduită, la Londra, în urmă cu trei săptămâni. 

Azarenka, enervată, după meci: „Cât timp vom mai vorbi despre asta? Pe mine nu mă interesează.”

„Nu mă interesează. Cât timp vom mai vorbi despre asta? E ceva atât de important? Mie nu îmi pasă. Mergem mai departe. 

Jucăm un meci de tenis. Cum am spus-o și la Wimbledon, respect poziția ei. Atât. Nimic mai mult,” a punctat Azarenka, în fața jurnaliștilor, notează UbiTennis

Vorbind despre decizia jucătoarelor din Ucraina de a nu le strânge mâna sportivelor din Federația Rusă și din Belarus, Elina Svitolina a declarat: „Cred că e lucrul potrivit de făcut. Știam că se va întâmpla și am cerut respect din partea WTA pentru decizia luată de ucrainence. Ni l-au acordat și mă bucură modul în care au reacționat,” a spus Svitolina. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!