Simona Halep a primit un vot uriaș de încredere: ce premiu i-a acordat Federația Română de Tenis

Simona Halep alexandru coman Nicholas David Ionel Tenis ATP Romania Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 21:00
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 20:57

În ciuda suspendării din circuitele WTA și ITF, meritele Simonei Halep au fost recunoscute de Federația Română de Tenis.

Simona Halep a fost declarată cea mai bună jucătoare de tenis din România, în anul 2022. În ciuda testului anti-doping cu rezultat pozitiv de la US Open, jucătoarea din Constanța a fost apreciată drept cea mai bună sportivă a tenisului feminin de senioare.

În 2022, Simona Halep a câștigat 2 titluri WTA - la Melbourne și Toronto -, dar a reușit inclusiv calificarea în semifinalele turneului de mare șlem de la Wimbledon. După aceste performanțe, dubla campioană de Grand Slam din țara noastră și-a îndeplinit obiectivul de a reveni în primele zece jucătoare din lume. 

Simona Halep și Nicholas David Ionel, declarați tenismenii anului în România de către FRT

La seniori masculin, Nicholas David Ionel a fost votat cel mai bun jucător al anului. Sportivul antrenat de Andrei Pavel și Adrian Ungur va participa în calificările Openului Australian, reușind în 2022 cea mai înaltă clasare a carierei, locul 227 ATP.

În probele de juniori U-18, Meșter Cara și Alexandru Coman au fost votați drept cei mai buni jucători de tenis ai sezonului 2022, în România. 

De la Dinamo, către prima sută ATP: Andrei Pavel și Adrian Ungur antrenează noua generație a tenisului românesc având un singur obiectiv

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!