Cori Gauff Roland Garros 2022 Cori Gauff finala Roland Garros Cori Gauff finalista Roland Garros editia 2022 Tenis WTA Tenis

Cori Gauff (18 ani) a pierdut și la simplu, și la dublu, în finalele Roland Garros, dar a devenit milionară în euro pentru cele două performanțe

Cori Gauff a trecut printr-un weekend dificil, din punct de vedere psihic, asimilând două eșecuri suferite în finalele Roland Garros, atât în proba individuală, cât și la dublu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Iunie 2022, 15:15
Data actualizarii: Duminica 05 Iunie 2022, 15:13

UPDATE 5 iunie, ora 15:10: Cori Gauff a încheiat turneul de la Roland Garros cu două înfrângeri. Sportiva în vârstă de 18 ani din Florida a cedat în fața Igăi Swiatek, scor 6-1, 6-3, în finala turneului individual feminin, eșec urmat de insuccesul din finala turneulu ide dublu.

Alături de Jessica Pegula, Cori Gauff a cedat, scor 6-2, 3-6, 2-6, în favoarea echipei 100% franțuzești, alcătuite din Caroline Garcia și Kristina Mladenovic. 


Cori Gauff (18 ani), număr 23 WTA în proba de simplu și a zecea jucătoare a lumii, în clasamentul probei de dublu are parte de o ediție 2022 strălucită, în turneul de la Roland Garros.

„Va avea un weekend aglomerat”, au titrat oficialii Roland Garros pe rețelele de socializare, în momentul în care Cori Gauff, alături de Jessica Pegula și-au asigurat calificarea în finala turneului de dublu feminin.

Cori Gauff a pierdut ambele finale jucate în ediția 2022 a turneului de la Roland Garros 

Gauff și Pegula au trecut de compatrioatele Keys / Townsend, scor 6-4, 7-6 (4), și vor juca în finală contra învingătoarelor semifinalei Garcia / Mladenovic - Kichenok / Ostapenko. 

Cori Gauff, milionară într-o săptămână, la 18 ani

Va fi a doua finală de Grand Slam pe care Cori Gauff o va juca în proba de dublu, după ce, în ediția anterioară a Openului American, a pierdut ultimul act, împreună cu Cathy McNally. 

Gauff are 4 titluri WTA câștigate în proba de dublu și 2, în proba individuală. La dublu, Gauff și Pegula au câștigat turneul WTA 1000 de la Doha, în acest sezon. 

€1,100,000 va încasa Cori Gauff, în cazul în care va pierde finala turneului de simplu, cu Iga Swiatek, în timp ce prezența în finala turneului de dublu este răsplătită cu numai €290,000.

Sumele contribuie la un total de minim €1,390,000, impozabil, pe care sportiva americană îl va câștiga, după încheierea turneului de mare șlem de la Paris. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!