FOTO Prima reacție a Vondrousovei, campioana Wimbledon 2023: „Anul trecut aveam mâna în ghips, tenisul e o nebunie!”

Marketa Vondrousova Tenis WTA Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 15 Iulie 2023, 20:48
Data actualizarii: Sambata 15 Iulie 2023, 20:49

Marketa Vondrousova s-a afișat la rândul său surprinsă și copleșită de deznodământul ediției 2023 a turneului de la Wimbledon. 

Marketa Vondrousova (24 de ani, 42 WTA) a învins-o pe Ons Jabeur (28 de ani, 6 WTA), scor 6-4, 6-4, în finala turneului de la Wimbledon.

Sportiva din Republica Cehă este prima jucătoare din Era Open care se impune pe iarba londoneză fără a se afla pe lista capilor de serie. 

Marketa Vondrousova, revenire incredibilă după accidentarea care a ținut-o un an departe de tenis

  • După înfrângerea suferită în finala Roland Garros 2019, Vondrousova a avut probleme la încheietura mâinii stângi. În timpul Wimbledon 2022, cehoaica se afla la Londra, ca turistă și avea mâna în ghips.

„Nu știu ce se întâmplă acum. E un sentiment uimitor. Anul trecut, pe vremea aceasta, aveam mâna în ghips, iar acum câștig Wimbledonul. Tenisul e nebunesc.

Nu știu cum am reușit. Revenirile nu sunt ușoare, niciodată nu știi la ce să te aștepți. Vreau să mulțumesc echipei mele, vă iubesc. Sora mea mai mică plânge.

Cehoaica Vondrousova a declarat că va sărbători câștigarea Wimbledon bând bere

E minunat să vă am alături. Ultimele două săptămâni au fost epuizante, dar sunt recunoscătoare și mândră de mine însămi. 

Am pus un pariu cu antrenorul meu. Mi-a spus că, dacă voi câștiga un Grand Slam, își va face și el un tatuaj. Așa că cred că vom merge mâine,” a glumit Marketa Vondrousova, în discursul de campioană, ținut la Wimbledon.  

Întrebată cum va sărbători câștigarea primului titlu de mare șlem al carierei, cehoaica a răspuns nesurprinzător: „Cred că o să beau niște bere.

Au fost două săptămâni obositoare și am avut emoții atât de mari, înaintea finalei. Vă mulțumesc pentru sprijin și că ați venit,” a spus Vondrousova, care va intra, începând de luni, 17 iulie, pentru prima oară în top 10 WTA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!