GALERIE FOTO Premieră negativă în cariera Simonei Halep: ce marchează Roland Garros 2024

Simona Halep Roland Garros 2024 Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 10:39
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 10:41

În septembrie, Simona Halep va împlini 33 de ani, dar speră ca, până atunci, să își facă revenirea în turneele majore. 

Pentru prima oară în carieră, Simona Halep va rata șase turnee de mare șlem la rând.

Până la venirea pandemiei și la dubla ruptură musculară suferită la Roma, în 2021, Simona Halep și participările în turneele de mare șlem erau sinonime.

Simona Halep ratează pentru prima oară șase turnee de mare șlem la rând

Ratarea US Open 2020 a marcat un prim moment în care Simona Halep a ratat întâlnirea cu marile șanse pe care turneele majore le oferă.

Absențele marcate la Roland Garros și Wimbledon în 2021 au fost compensate cu un tur patru atins la US Open, în urmă cu doi ani și jumătate, prin care Halep transmitea că revine în tenis fără să se lase afectată de accidentare mai mult decât ar fi fost cazul.

US Open 2022, cel mai recent Grand Slam la care a participat Simona Halep

Totul a culminat cu semifinala de la Wimbledon, jucată sub comanda lui Patrick Mouratoglou, în 2022, care a ascuns anul mai puțin reușit, în turneele de mare șlem, în care Halep s-a oprit în optimi la Melbourne, în turul secund la Paris și în runda inaugurală, la New York. 

Meciul jucat cu Daria Snigur la US Open 2022 avea să fie urmat de celebrul test anti-doping cu rezultat pozitiv, care a condus-o la o suspendare de nouă luni din circuit. 

Urmează Wimbledon 2024, iar Halep nu are nicio garanție 

Decizia TAS a venit târziu și nu a împiedicat însă ca Simona Halep să stea departe de terenul de tenis timp de un an și jumătate. 

Astfel, Simona Halep a ratat toate cele patru turnee de mare șlem din 2023, dar și competiția majoră de la Melbourne, din acest an. 

În plus, lipsa unui wildcard la Roland Garros 2024 a făcut-o pe Simona Halep să marcheze, pentru prima oară în carieră, premiera negativă de a nu fi jucat niciun meci într-un turneu major, în ultimele șase competiții de acest calibru. 


Boris Becker, despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!