Victoria Azarenka Elina Svitolina Tenis WTA WTA Washington Tenis

GALERIE FOTO Premieră absolută în circuitul WTA: ce se va întâmpla înainte de meciul Azarenka - Svitolina, pe fondul tensiunilor politice

Victoria Azarenka și Elina Svitolina se reîntâlnesc în circuitul WTA, la trei săptămâni de la duelul fascinant din turneul de la Wimbledon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Iulie 2023, 21:10
Data actualizarii: Luni 31 Iulie 2023, 21:18

Circuitul WTA a programat o nouă întâlnire între ucraineanca Elina Svitolina și bielorusa Victoria Azarenka, la doar trei săptămâni distanță de la optimea de finală de aproape trei ore, derulată pe iarba de la Wimbledon.

Pe fondul tensiunilor politice iscate în urma invaziei rusești în Ucraina, președintele WTA, Steve Simon, a făcut în premieră un anunț în ce privește decizia Elinei Svitolina de a nu strânge mâna jucătoarelor provenind din Federația Rusă și Belarus.

Svitolina și Azarenka nu își vor strânge mâinile la finalul partidei, iar crainicul va anunța acest aspect înaintea începerii meciului de la Washington

Svitolina a dezvăluit că, în urma unei discuții cu Steve Simon, acesta a asigurat-o că, înaintea începerii meciului, crainicul arenei din Washington va face public faptul că nu va exista o strângere de mână între cele două jucătoare, la finalul partidei, contrar obișnuinței partidelor de tenis.

„Sunt mulțumită cu asta,” a punctat Elina Svitolina, informează jurnalistul Ben Rothenberg.

Bielorusa Azarenka, bătută și huiduită, în meciul cu Svitolina, de la Wimbledon

La ieșirea de pe Terenul Nr. 1., Victoria Azarenka a fost huiduită, moment care a făcut-o să râdă, pe fond nervos, și să-și împreuneze pumnii, lăsând de înțeles că ar fi legată și în imposibilitatea de a vorbi.

Publicul britanic a huiduit-o pe Azarenka pentru graba cu care a părăsit terenul de joc, fără a-i strânge mâna Svitolinei, însă decizia i-a aparținut ucrainencei, care a declarat public că nu va strânge mâna jucătoarelor din Federația Rusă și Belarus, în contextul invaziei din Ucraina. 

„Să fiu victimă? Victimă pentru că o persoană nu mi-a strâns mâna? Vă rog. Nu vrea să strângă mâna jucătoarelor din Rusia și din Belarus. Respect asta. Ce ar fi trebuit să fac? Să stau și să o aștept?” a spus Azarenka, revoltată, la conferința de presă. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!