Pe ce loc va urca Sorana Cîrstea în clasamentul WTA dacă va ajunge semifinalistă a Openului American

Sorana Cirstea clasament WTA US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 04 Septembrie 2023, 09:55
Data actualizarii: Luni 04 Septembrie 2023, 10:07

Cele patru succese legate de Sorana Cîrstea pe tabloul principal de la Flushing Meadows se văd în poziția sa din ierarhia mondială. 

Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) le-a învins pe Kayla Day, Anna Kalinskaya, Elena Rybakina și Belinda Bencic pentru a-și asigura un loc în faza sferturilor de finală ale Openului American, ediția 2023.

Dacă o învinge pe Muchova, Cîrstea le depășește pe Svitolina și pe Azarenka, în clasamentul WTA

  • Sorana Cîrstea a urcat patru locuri în clasamentul WTA LIVE și poate urca alte patru poziții, dacă trece de sferturile de finală. 

Clasamentul WTA actualizat în timp real o observă urcând pe Sorana Cîrstea până pe locul 26 al ierarhiei mondial. Dacă va trece inclusiv de Karolina Muchova, Cîrstea va acumula alte 350 de puncte și ar ajunge la un total de 2110 de puncte, care ar plasa-o mai sus cu alte patru poziții, pe locul 22 WTA, în spatele croatei Donna Vekic. 

În cazul în care Sorana Cîrstea ar reuși să joace finala ediției 2023 a turneului de la US Open ar ajunge la un total de 2630 de puncte, care ar clasa-o a 15-a în lume. 

Sorana Cîrstea a urcat pe locul 26 WTA în clasamentul LIVE, după victoria cu Bencic

Dacă Sorana Cîrstea ar câștiga competiția de la US Open, jucătoarea din țara noastră ar ocupa locul 10 WTA, cu 3330 de puncte. 

Locul 21 WTA este cea mai înaltă clasare atinsă vreodată de Sorana Cîrstea. Românca a ocupat acel loc în urmă cu zece ani. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!