”Nu o mai motivează nici măcar un titlu de Mare Șlem!” Mats Wilander, cuvinte alarmante la adresa Simonei Halep

Simona Halep Mats Wilander US Open 2021 Tenis ”Nu o mai motivează nici măcar un titlu de mare șlem!” Mats Wilander, cuvinte alarmante la adresa Simonei Halep
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 30 August 2021, 12:10
Data actualizarii: Luni 30 August 2021, 12:38

Fostul mare tenismen suedez, Mats Wilander a explicat care este schimbarea pe care Simona Halep trebuie să o facă. 

De 7 ori campion în turneele de mare șlem, Mats Wilander a indicat care sunt lucrurile asupra cărora Simona Halep ar trebui să-și concentreze atenția pentru a reveni la cel mai înalt nivel în tenisul mondial. Fostul mare tenismen suedez crede că o schimbare de tactică ar putea să-i reaprindă Simonei Halep pofta de tenis și să o ajute în a-și regăsi vârful formei. 

Wilander a explicat că schimbarea jocului propriu-zis poate aduce mai multă plăcere decât câștigarea unui nou titlu de mare șlem, pentru că primul este conectat la pasiunea primordială de a juca tenis, în vreme ce al doilea scop este pur materialist și nu mai poate motiva un jucător care a reușit deja această performanță. 

Mats Wilander, despre Simona Halep: ”Are nevoie de un stil mai agresiv și să se distreze în timp ce încearcă să câștige meciuri”


”Cred că pentru Simona e o situaţie în care, evident, din punct de vedere fizic, trebuie să fie bine. Acesta e primul lucru care contează. E posibil, desigur, să fie bine, dar n-avem de unde să ştim dacă va reveni la acelaşi nivel. Chiar nu ştii niciodată dacă te vei întoarce la forma din trecut, iar în acelaşi timp, cred că acesta e momentul cheie din cariera unei jucătoare. După ce câştigă câteva Grand Slam-uri, când devine numărul 1 mondial, poate că motivaţia sa nu mai e la fel de puternică, aşa cum era înainte,” a spus Mats Wilander pentru Adevărul

”Pentru Simona, evident, nu e uşor, dar trebuie să găsească ceva care să o motiveze, să o facă să vrea să se întoarcă pe teren. E vorba despre motivaţie. În cazul ei, motivaţia nu cred că poate fi câştigarea unui alt Grand Slam. Câştigarea unui alt Grand Slam nu cred că îi oferă o motivaţie suficient de puternică. E un obiectiv materialist, care nu o va aprinde. Trebuie să fie vorba despre o schimbare de tactică, un stil diferit şi puţin mai agresiv şi, cumva, să existe mai multă distracţie în timp ce încearcă să câştige meciuri. Asta ar trebui să ţintească decât să fie vizată doar câştigarea unui alt Grand Slam,” a adăugat Wilander. 

La 29 de ani, Simona Halep este dublă campioană de Grand Slam și fost număr 1 WTA timp de 64 de săptămâni. A câștigat 22 de titluri WTA, iar în acest an a ratat - din cauza accidentării la gambă - primele turnee de mare șlem de când a intrat în prima sută mondială, absențe care au condus la ieșirea din top 10 WTA după 7 ani și jumătate petrecuți în vârful mondial fără pauză. 

Simona Halep va debuta la US Open 2021 împotriva italiencei Camila Giorgi, luni, 30 august, de la ora 18:00. Partida va fi transmisă live text pe www.sport.ro. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!