NOU: Tehnologia VAR a fost introdusa in tenis | Cum arata o interventie video si care a fost reactia numarului 11 ATP dupa un punct pierdut

VAR tenis Cupa ATP Australia david goffin Tenis David Goffin a vorbit despre despartirea de Van Cleemput, noul antrenor al Simonei Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Ianuarie 2020, 11:26
Data actualizarii: Vineri 03 Ianuarie 2020, 11:30

Tehnologia VAR a fost introdusa si in tenisul masculin de cel mai inalt nivel. 

Tehnologia VAR a intrat pentru prima oara in lumea mare a tenisului. Primul eveniment influentat de reluarile oficiale video a avut loc in Cupa ATP, in meciul dintre belgianul David Goffin si moldoveanul Radu Albot, incheiat 6-4, 6-1 pentru numarul 11 ATP. 

Totul a avut de-a face cu o potentiala greseala de picior comisa de David Goffin, intr-o faza in care belgianul ar fi atins linia de fund, conform arbitrului de scaun. 

Cum arata o interventie VAR in tenis 

VAR-ul in tenis si-a facut pentru prima oara aparitia la turneul NextGen ATP de la sfarsitul anului 2019, cand mingea trimisa de Ruud a atins cubul video, lui Davidovich atribuindu-se punctul dupa consultarea reluarilor oficiale video de catre arbitru. 

Cupa ATP este prima competitie a anului 2020 in tenisul masculin si are loc intre 3-12 ianuarie. La intrecere participa Rafael Nadal, Novak Djokovic, Nick Kyrgios si multi alti tenismeni din top 100 ATP. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!