VAR tenis Cupa ATP Australia david goffin Tenis

NOU: Tehnologia VAR a fost introdusa in tenis | Cum arata o interventie video si care a fost reactia numarului 11 ATP dupa un punct pierdut

Tehnologia VAR a fost introdusa si in tenisul masculin de cel mai inalt nivel. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Ianuarie 2020, 11:26
Data actualizarii: Vineri 03 Ianuarie 2020, 11:30

Tehnologia VAR a intrat pentru prima oara in lumea mare a tenisului. Primul eveniment influentat de reluarile oficiale video a avut loc in Cupa ATP, in meciul dintre belgianul David Goffin si moldoveanul Radu Albot, incheiat 6-4, 6-1 pentru numarul 11 ATP. 

Totul a avut de-a face cu o potentiala greseala de picior comisa de David Goffin, intr-o faza in care belgianul ar fi atins linia de fund, conform arbitrului de scaun. 

Cum arata o interventie VAR in tenis 

VAR-ul in tenis si-a facut pentru prima oara aparitia la turneul NextGen ATP de la sfarsitul anului 2019, cand mingea trimisa de Ruud a atins cubul video, lui Davidovich atribuindu-se punctul dupa consultarea reluarilor oficiale video de catre arbitru. 

Cupa ATP este prima competitie a anului 2020 in tenisul masculin si are loc intre 3-12 ianuarie. La intrecere participa Rafael Nadal, Novak Djokovic, Nick Kyrgios si multi alti tenismeni din top 100 ATP. 

Modifică setările cookies