Nu se mai retrage Nadal? Roland Garros a anulat ceremonia de rămas-bun pe care o pregătise pentru spaniol

rafael nadal Roland Garros 2024 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2024, 17:15
Data actualizarii: Duminica 26 Mai 2024, 17:18

Ediția 2024 a turneului de la Roland Garros ar putea să nu rămână ultima la care participă tenismenul din Manacor.

Fostă jucătoare de tenis, multiplă campioană de Grand Slam și actualmente director de turneu la Roland Garros, Amelie Mauresmo a dezvăluit presei că Rafael Nadal i-ar fi comunicat că ediția 2024 a competiției pariziene ar putea să nu fie ultima la care ibericul participă.

Deși Nadal a spus că există „o șansă mare” ca Roland Garros 2024 să consemneze ultimul său meci oficial în Complexul Stade Roland Garros, Mauresmo a luat decizia de a anula ceremonia de rămas-bun pe care o pregătise.

S-a anulat ceremonia de rămas-bun pregătită pentru Nadal la Roland Garros 2024

„După cum vă puteți imagina, am planificat ceva pentru el, dar ne-a spus sâmbătă că nu știe dacă acesta va fi sau nu ultimul său Roland Garros,” a punctat Amelie Mauresmo, notează iNews

„Vrea să își lase ușa deschisă pentru a se putea întoarce anul viitor ca jucător. Nu îl vom presa în nicio direcție. E decizia lui referitor la momentul în care își va dori să aibă o ceremonie prin care să își ia rămas-bun. Așa că nu o vom face în acest an,” a confirmat Mauresmo. 

Referitor la retragere, Rafael Nadal a transmis presei că nu poate comunica nimic cu certitudine

De partea opusă, Rafael Nadal a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Roland Garros, că „există o mare, mare șansă ca acesta să fie ultimul Roland Garros al carierei sale.” 

„Dar dacă trebuie să vă spun dacă acesta este sau nu, cu siguranță, ultimul meu Roland Garros, îmi pare rău, dar nu o voi face, pentru că nu pot să prezic ce se întâmplă,” a spus Nadal. 

Rafael Nadal va evolua în turul unu contra germanului Alexander Zverev, proaspăt câștigător al turneului ATP Masters 1000 de la Roma. 

Nadal și Zverev s-au întâlnit în semifinalele ediției 2022, când ibericul a salvat patru mingi de set și a câștigat manșa întâi în tiebreak, înainte ca germanul să abandoneze după o ruptură de ligamente ale gleznei. 


Horia Tecău a ales rapid cine este cel mai bun dintre Federer, Nadal și Djokovic

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!