Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost la Wimbledon de numai patru ori, în 96 de ani de viață

Regina Elisabetta a II-a a Marii Britanii Familia Regala a Marii Britanii Regina Elisabetta a II-a Turneul de la Wimbledon Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Septembrie 2022, 21:00
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 09:17

Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a displăcut tenisul, biograful Brian Hoey scriind în cartea sa că „tenisul nu se regăsește pe lista sporturilor preferate de Familia Regală.”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decedat la vârsta de 96 de ani. Regina Elisabeta a fost cel mai longeviv monarh din lume. Suverana, care s-a născut pe 21 aprilie 1926 la Londra, a crescut fără să se aştepte că urma să devină regină. Tatăl ei, George al VI-lea, a preluat coroana după ce fratele lui mai mare, Edward al VIII-lea, a abdicat în 1936 pentru a putea să se căsătorească cu o americancă divorţată, Wallis Simpson.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952 la vârsta de 25 de ani şi, de atunci, a depăşit recordul de longevitate deţinut de stră-străbunica ei regina Victoria, devenind în septembrie 2015 monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii.


Turneul de tenis de la Wimbledon și-a disputat prima ediție în anul 1877, cu 49 de ani înaintea nașterii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

Ultima vizită a Reginei Elisabetta a II-a a Marii Britanii la Wimbledon datează din iunie 2010

Decedată în data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi amintită de fanii tenisului pentru numărul extrem de redus de apariții semnate în complexul All England Lawn Tennis & Croquet Club.

Mai exact, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost văzută de numai patru ori la Wimbledon. 

Respectatul biograf regal, Brian Hoey a explicat în cartea sa publicată în 2020, „Regalitatea dezvăluită”, motivul din spatele numeroaselor absențe ale Reginei în turneul de la Wimbledon, spunând: „Tenisul nu e pe lista sporturilor preferate de Familia Regală,” notează Express.

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a asistat la ultimul succes reușit de o britanică la Wimbledon: Virginia Wade, în anul 1977

Ultima vizită făcută de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Wimbledon datează din 24 iunie 2010, când a urmărit desfășurarea partidei dintre Andy Murray și Jarkko Nieminen, din turul secund, câștigată de sportivul britanic, scor 6-3, 6-4, 6-2. La intrarea pe teren, cei doi jucători au făcut o plecăciune în fața Majestății Sale Regina Elisabetta a II-a a Marii Britanii. 

Prezența Reginei la Wimbledon 2010 a fost prima după 33 de ani de absență.

Primele vizite ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la turneul de tenis de la Wimbledon s-au consumat în iulie 1957, și iulie 1962 și iulie 1977.

La penultima vizită, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a asistat la finala câștigată de britanica Virginia Wade, în fața olandezei Betty Stove. 

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a asistat la finalele adjudecate de Andy Murray, în 2013 și 2016, ultimele succese bifate de un britanic pe iarba londoneză. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!