Mihaela Buzarnescu Mihaela Buzarnescu Roland Garros Roland Garros 2021 Tenis WTA Romania Tenis

Mihaela Buzarnescu a primit marea veste din partea organizatorilor Roland Garros: jucatoarea din Romania scapa de calificari si va fi pe tabloul principal la Paris!

Mihaela Buzarnescu a primit o instiintare nesperat de buna din partea organizatorilor Roland Garros. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 24 Mai 2021, 09:11
Data actualizarii: Luni 24 Mai 2021, 09:20

Mihaela Buzarnescu are parte de un sezon 2021 norocos, din punctul de vedere al participarilor la turneele de mare slem. Daca la sfarsitul lunii ianuarie, "Miki" a facut deplasarea in Australia, desi nu era certa de posibilitatea de a ocupa un loc pe tabloul principal, in contextul conflictului juridic dintre Dayana Yastremska si Federatia Internationala de Tenis, jucatoarei nascute la Bucuresti i s-au confirmat sperantele optimiste si a acces, in cele din urma pe tabloul principal de la Melbourne.

O situatie similara s-a intamplat din nou, la Roland Garros, turneu din care Kirsten Flipkens a fost nevoita sa se retraga pe ultima suta de metri, noteaza freelancerul Daniel Radu, astfel ca Mihaela Buzarnescu, care beneficiaza de un clasament protejat, cauzat de accidentarea indelungata prin care a trecut, a fost marea castigatoare a acestui curs de evenimente. Buzarnescu a mai jucat de doua ori in turneul propriu-zis la Roland Garros: in 2018 s-a calificat pana in faza optimilor de finala, iar in 2019, s-a oprit in primul tur. 

Optimile jucate la Roland Garros 2018, cea mai buna performanta a Mihaelei Buzarnescu la un turneu de mare slem

In consecinta, Romania va avea cinci jucatoare calificate direct pe tabloul principal: Sorana Cirstea (61 WTA), Patricia Tig (63 WTA), Irina Begu (74 WTA), Ana Bogdan (102 WTA) si Mihaela Buzarnescu (173 WTA). 

Tragerea la sorti a meciurilor tabloului principal va avea loc joi seara, de la ora 19:00, fus orar romanesc. 

Modifică setările cookies