Mihaela Buzarnescu a primit marea veste din partea organizatorilor Roland Garros: jucatoarea din Romania scapa de calificari si va fi pe tabloul principal la Paris!

Mihaela Buzarnescu Mihaela Buzarnescu Roland Garros Roland Garros 2021 Tenis WTA Romania Tenis Mihaela Buzarnescu a primit marea veste din partea organizatorilor Roland Garros: jucatoarea din Romania va fi pe tabloul principal la Paris!
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 24 Mai 2021, 09:11
Data actualizarii: Luni 24 Mai 2021, 09:20

Mihaela Buzarnescu a primit o instiintare nesperat de buna din partea organizatorilor Roland Garros. 

Mihaela Buzarnescu are parte de un sezon 2021 norocos, din punctul de vedere al participarilor la turneele de mare slem. Daca la sfarsitul lunii ianuarie, "Miki" a facut deplasarea in Australia, desi nu era certa de posibilitatea de a ocupa un loc pe tabloul principal, in contextul conflictului juridic dintre Dayana Yastremska si Federatia Internationala de Tenis, jucatoarei nascute la Bucuresti i s-au confirmat sperantele optimiste si a acces, in cele din urma pe tabloul principal de la Melbourne.

O situatie similara s-a intamplat din nou, la Roland Garros, turneu din care Kirsten Flipkens a fost nevoita sa se retraga pe ultima suta de metri, noteaza freelancerul Daniel Radu, astfel ca Mihaela Buzarnescu, care beneficiaza de un clasament protejat, cauzat de accidentarea indelungata prin care a trecut, a fost marea castigatoare a acestui curs de evenimente. Buzarnescu a mai jucat de doua ori in turneul propriu-zis la Roland Garros: in 2018 s-a calificat pana in faza optimilor de finala, iar in 2019, s-a oprit in primul tur. 

Optimile jucate la Roland Garros 2018, cea mai buna performanta a Mihaelei Buzarnescu la un turneu de mare slem

In consecinta, Romania va avea cinci jucatoare calificate direct pe tabloul principal: Sorana Cirstea (61 WTA), Patricia Tig (63 WTA), Irina Begu (74 WTA), Ana Bogdan (102 WTA) si Mihaela Buzarnescu (173 WTA). 

Tragerea la sorti a meciurilor tabloului principal va avea loc joi seara, de la ora 19:00, fus orar romanesc. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!