John McEnroe îl critică dur pe fostul elev al lui Mouratoglou: „Un nemernic tâmpit” nu își are locul în ATP

John McEnroe Holger Rune Patrick Mouratoglou Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 04 Mai 2023, 15:30
Data actualizarii: Joi 04 Mai 2023, 14:59

John McEnroe i-a atras atenția public danezului Holger Rune (20 de ani, 7 ATP). 

John McEnroe nu a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului elev antrenat de Patrick Mouratoglou, Holger Rune.

Tânărul tenismen danez s-a opus acurateței sistemului hawk-eye LIVE, menit să înlăture impactul arbitrilor de linie, într-un meci pierdut cu Alejandro Davidovich Fokina, în Mastersul 1000 de la Madrid.

John McEnroe: „E greu să fii un nemernic în circuit. E posibil, dar și dacă reușești, ajungi să trăiești o viață singuratică.”

Huiduit de spectatori până la încheierea partidei, Rune a fost mustrat de legendarul McEnroe pentru comportamentul avut.

„Am mai spus-o în trecut și o repet: e greu să fii un nemernic în circuit, ok? E posibil să reușești, dar și dacă o faci, ajungi să trăiești o viață singuratică,” a punctat, conform Sportskeeda, John McEnroe,preocupat de faptul că Holger Rune este predispus la a-și crea o anumită reputație rea în tenisul mondial. 

Cu toate acestea, John McEnroe crede că Holger Rune are un viitor luminos la orizont și va reușit să treacă de aceste probleme ale tinereții, pentru a se transforma, cu timpul, în campion de Grand Slam.

„Cred că Rune își va reveni. Sunt de părere că va fi un candidat serios la Roland Garros în acest an. Are un talent uriaș, aduce o tonă de energie pe terenul de tenis și e capabil să câștige turnee de mare șlem.

Probabil că anul acesta nu, dar, pentru mine, rămâne în luptă pentru aceste victorii mari. L-am văzut jucând grozav și câștigând meciuri importante,” a adăugat McEnroe despre campionul turneului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy. 

Rune, în conflict cu Wawrinka

Holger Rune a fost criticat de Stan Wawrinka pentru că s-a comportat precum un bebeluș la Mastersul de la Paris, din toamna anului trecut. 

„Sfatul meu pentru tine este să încetezi să te comporți ca un bebeluș pe teren, ok?”, i-a transmis Stan Wawrinka danezului Holger Rune, la strângerea de mână din zona fileului, după încheierea partidei.

Reversul medaliei a apărut la Indian Wells, în acest an, când Rune i-a pus o întrebare pertinentă elvețianului.

„Nu mai ai nimic de spus acum?”, l-a întrebat Rune pe Wawrinka, la fileu, după o privire lungă, în contextul în care elvețianul i-a transmis „să nu se mai comporte ca un bebeluș”, la finalul confruntării pierdute în fața scandinavului, în turneul ATP Masters 1000 de la Paris, derulat în noiembrie, anul trecut. 

„Ce? Ce ai vrea să spun?”, i-a replicat Stan Wawrinka, alegând să nu se angajeze într-o discuție aprinsă cu învinsul meciului. 


Victor Hănescu dezvăluie cum joacă tenis Gică Popescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!