FOTO Patrick Mouratoglou intervine de partea Simonei Halep: „Are dreptul la o audiere pentru a putea fi judecată”

Patrick Mouratoglou Simona Halep Simona Halep audiere Simona Halep suspendata Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 27 Aprilie 2023, 23:58
Data actualizarii: Joi 27 Aprilie 2023, 23:29

Patrick Mouratoglou cere public ajutorul Federației Internaționale de Tenis, în cazul Simonei Halep, suspendată pentru dopaj din circuitele ITF și WTA. 

Antrenorul Simonei Halep (31 de ani, 26 WTA), Patrick Mouratoglou (52 de ani) s-a poziționat de partea jucătoarei din țara noastră, în procesul aparent interminabil în care se regăsește dubla campioană de Grand Slam

Fără meci oficial jucat de peste opt luni, Simona Halep a acordat un interviu publicației Tennis Majors, în care a explicat de ce i se pare nedrept faptul că Federația Internațională de Tenis nu i-a acordat dreptul la judecată. 

Mouratoglou: „Simona cere doar o audiere rapidă, care i se cuvine.”

  • Federația Internațională de Tenis i-a refuzat Simonei Halep audierea până spre final de mai, anunță constănțeanca.

„După 7 luni în care a fost suspendată provizoriu de Federația Internațională de Tenis, Simona Halep își cere dreptul de a fi judecată. 

A trimis dovezile contaminării printr-un supliment către Federația Internațională de Tenis în luna decembrie. Ea cere doar o audiere rapidă, care i se cuvine,” a scris Mouratoglou pe Instagram. 

„Am trimis dovezile către Federația Internațională de Tenis și mi le-au respins. Le-am trimis în decembrie, când am muncit la caz, iar experții mi-au trimis rezultatele, care arătau că e o contaminare. 

Federația Internațională de Tenis a cerut ca audierea programată pentru 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord cu asta, pentru că - așa cum regulamentul stipulează - un jucător suspendat provizoriu are dreptul la o audiere în regim de urgență.

Deoarece totul durează atât de mult, am cerut Federației Internaționale de Tenis să îmi anuleze suspendarea, pentru a putea juca. Dar au refuzat și asta.

Pasul următor e să avem o audiere, la final de mai, dar e o speranță fragilă, pentru că Federația Internațională de Tenis a spus că ar putea să o anuleze și pe aceasta.

Dacă vor face asta, vor fi aproape opt luni de când voi fi fost suspendată provizoriu. Cred că nu este corect să stau opt luni fără ca măcar să fiu judecată de tribunal,” a declarat Simona Halep pentru Tennis Majors. 


„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!