Ilie Năstase a dat verdictul despre Simona Halep: "Ai fost odată numărul 1, la revedere!"

Ilie Nastase Roland Garros Simona Halep Tenis Ilie Năstase & Simona Halep / Sursă Foto - Imago Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2024, 19:20
Data actualizarii: Luni 08 Aprilie 2024, 19:36

Simona Halep se pregătește să revină pe zgură după o pauză de 690 de zile, participând la turneul WTA 125 de la Oeiras, iar Ilie Năstase este încrezător că o vom vedea la Roland Garros.

  • Simona Halep a primit wildcard pentru turneele de la Oeiras și Madrid. 

Ilie Năstase, fostul mare tenismen, subliniază diferențele dintre zgura din Europa și cea din Statele Unite și importanța antrenamentelor pe această suprafață înainte de Roland Garros. 

Zgura Europeană vs zgura din America

”Zgura din Florida, din America în general, nu are nimic de a face cu zgura din Europa. E mult mai rapidă, e altceva. E mai fină, iar când e bătătorită devine aproape un ciment.

  • La insistențele tatălui său, Andre Agassi a jucat tenis în copilărie cu Ilie Năstase: „Îmi venea să-i trag un pumn în nasul lui mare, de român prost.”

Ea se antrenează bine și ar trebui să joace toate turneele de zgură din Europa. Pentru că ea o să joace pe zgură Grand Slam-ul de la Roland Garros. Aici trebuie să se antreneze ea", a declarat fostul mare tenismen, conform iAMSPORT.

Ilie Năstase: "Nici nu mai contează pe ce loc este"

Despre poziția ei în clasament, locul 1144, Năstase consideră că este irelevantă și că este esențial ca Halep să joace cât mai multe turnee pentru a reveni la forma optimă. 

"Nici nu mai contează pe ce loc este. Ești pe locul 1.100 sau pe cât e ea. Nu mai contează. Ai fost odată numărul 1, la revedere! Acum că ești 1.100, asta e. Ai avut acele probleme.

Oamenii se mai accidentează, stau și câte un an și revin după aceea. Nu-i nicio problemă. Trebuie să joace cât mai mult. Dar nu știu de ce nu a jucat (n.r. – la Billie Jean King Cup)”, a adăugat Ilie Năstase.

Simona Halep va juca primul turneu alături de noul antrenor

Halep va participa la turneul din Portugalia alături de noul său antrenor, Carlos Martinez, și este determinată să obțină succesul și să își îmbunătățească clasamentul WTA.

”Simona Halep revine pe zgură, după 690 de zile, în turneul WTA 125 din Oeiras. Ajunsă pe locul 1144 în clasamentul general, românca se pregăteşte în aceste zile la Bucureşti alături de antrenorul spaniol Carlos Martinez.

Pentru a afla când a jucat Halep ultima dată pe această suprafaţă trebuie să te întorci în timp până în turul secund de la Roland Garros 2022. A pierdut atunci în faţa chinezoaicei Qinwen Zheng”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!